Η πρωτεύουσα της Ινδίας απαγόρευσε όλα τα αναλώσιμα πλαστικά

Η πρωτεύουσα της Ινδίας απαγόρευσε όλα τα αναλώσιμα πλαστικά

Η πρωτεύουσα της Ινδίας απαγόρευσε όλα τα αναλώσιμα πλαστικά, όπως μαχαιροπήρουνα, σακούλες, ποτήρια και άλλες μορφές πλαστικών μίας χρήσης, σύμφωνα με απόφαση του Εθνικού Πράσινου Δικαστηρίου της χώρας.

Στην πολυπληθή ασιατική χώρα υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία σχετικά με το ποσό των πλαστικών αποβλήτων που παράγονται ετησίως. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η Ινδία είναι υπεύθυνη για το 60% των πλαστικών που απορρίπτονται στους ωκεανούς του κόσμου κάθε χρόνο.

Η απαγόρευση αφορά την ευρύτερη περιοχή του Νέου Δελχί και εισήχθη μετά από καταγγελίες για παράνομη μαζική καύση πλαστικών και άλλων απορριμμάτων σε τρεις τοπικές χωματερές, που οδήγησαν στην αύξηση της ρύπανσης του αέρα. Οι συγκεκριμένες χωματερές υποτίθεται ότι λειτουργούν ως εγκαταστάσεις μετατροπής αποβλήτων σε ενέργεια.

«Κάθε μία από αυτές τις χωματερές αποτελεί μία απεικόνιση του χάος που μπορεί να δημιουργηθεί για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων του Νέου Δελχί.

Η χρήση των αναλώσιμων πλαστικών απαγορεύεται πλέον σε ολόκληρη την επικράτεια του Νέου Δελχί. Η τοπική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την αποθήκευση και χρήση των πλαστικών υλικών», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του τρέχοντος μηνός. Το δικαστήριο κατεύθυνε όλες τις εταιρείες και δημόσιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μείωση και αξιοποίηση των αποβλήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρα από το Νέο Δελχί, 94 πόλεις της Ινδίας δεν πληρούν τα πρότυπα ποιότητας του αέρα τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Κεντρικού Συμβουλίου Ελέγχου της Ρύπανσης της χώρας.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.