Καθαρισμός αστικών λυμάτων από μικροφύκη και κυανοβακτήρια

Καθαρισμός αστικών λυμάτων από μικροφύκη και κυανοβακτήρια

Μία καινοτόμο μέθοδο βιοεπεξεργασίας αποβλήτων, χρησιμοποιώντας μικροφύκη και κυανοβακτήρια, παρουσίασε καθηγήτρια του ΑΠΘ σε εκδήλωση που διοργάνωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού η ΕΥΑΘ, από κοινού με το Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ, το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων του ΑΠΘ, την Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση και την Ελληνική Επιτροπή Υδρογεωλογίας.

Μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης η καθηγήτρια Μαρία Μουστάκα, γενική γραμματέας του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων του ΑΠΘ, εξήγησε πώς η χρήση μικροφυκών και κυανοβακτηρίων μπορεί να “δώσει” υψηλής ποιότητας βιομάζα από τα υγρά απόβλητα αστικών, αγροτικών και βιομηχανικών διεργασιών, η οποία βιομάζα με τη σειρά της μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή βιοκαυσίμου.

“Στην ουσία, οι μικροοργανισμοί αυτοί προκειμένου να πολλαπλασιαστούν, καταναλώνουν διοξείδιο του άνθρακα, άζωτο και φώσφορο τα οποία περιέχουν σε υψηλές τιμές τα αστικά λύματα και έτσι τα καθαρίζουν” διευκρίνισε η κ.Μουστάκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.