«Οικολογικό καλαμάκι» κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στη Μύκονο

«Οικολογικό καλαμάκι» κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στη Μύκονο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει «ανάψει» η κουβέντα σχετικά με τη χρήση των πλαστικών. Η συζήτηση έφτασε στο πλαστικό καλαμάκι και από εκεί στο πως θα πίνουν οι Έλληνες τον φραπέ τους. Ένα ζήτημα… εξαιρετικά σοβαρό που βέβαια έχει τη λύση του, αρκεί να υπάρχει θέληση. Κάτι ανάλογο φαίνεται πως είχαν στη Μύκονο!

Στο διάσημο νησί των Κυκλάδων λοιπόν, η τελευταία ημέρα της σχολικής περιόδου ήταν ημέρα γιορτής, χαράς αλλά και οικολογικής συνείδησης. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων (Άνω Μεράς, Χώρας, Πετεινάρου) παρέλαβαν τα απολυτήρια τους και μαζί με αυτά, μια μεγάλη έκπληξη.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μυκόνου κ. Φραγκίσκου Λάβαρη και την αμέριστη υποστήριξη του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, μοιράστηκαν ανοξείδωτα καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων σε 1000 μαθητές, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος All For Blue.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για ανοξείδωτο, οικολογικό, πολλαπλών χρήσεων καλαμάκι, το οποίο πλένεται και είναι και εγκεκριμένο με διεθνή πιστοποίηση! Που σημαίνει πως, πας να πιείς τον καφέ σου, έχεις μαζί σου το καλαμάκι σου και μόλις τελειώσεις, το πλένεις, το ξαναβάζεις στην τσέπη και φεύγεις σαν κύριος. Και οικολόγος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.