ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Παραμόρφωση» 4 εκατοστών στην πόλη της Κω μετά τον μεγάλο σεισμό

«Παραμόρφωση» 4 εκατοστών στην πόλη της Κω μετά τον μεγάλο σεισμό

Εδαφική παραμόρφωση περίπου τεσσάρων εκατοστών προκάλεσε στην πόλη της Κω αλλά και στις γύρω περιοχές ο φονικός σεισμός της περασμένης Παρασκευής.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ειδικοί της ερευνητικής ομάδας Τηλεπισκόπησης στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, μετά από επεξεργασία των στοιχείων που εστάλησαν από τον δορυφόρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Οι ειδικοί ερευνητές, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», διαπίστωσαν ότι τη μεγαλύτερη εδαφική παραμόρφωση υπέστη το μικρό νησί Καρά Αντά μήκους περίπου έξι χιλιομέτρων που βρίσκεται απέναντι από την έξοδο του λιμανιού της Αλικαρνασσού.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη των στοιχείων, το νότιο τμήμα του νησιού φαίνεται να υπέστη καθίζηση γύρω στα τρία εκατοστά, ενώ το βόρειο κινήθηκε ανοδικά κατά 10 εκατοστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους ειδικούς, από την Παρασκευή έως και χθες, Δευτέρα, το μεσημέρι είχαν σημειωθεί 180 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ. Ο συνολικός αριθμός των μετασεισμών ξεπερνά τους 400 με τον πιο ισχυρό να έχει σημειωθεί την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά τον κύριο σεισμό, και με μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.