ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Νέα σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ στην Κω – «Τον θέλαμε αυτόν τον σεισμό» (φωτό)

Νέα σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ στην Κω – «Τον θέλαμε αυτόν τον σεισμό» (φωτό)

To Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ ταρακούνησε το πρωί της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή της Κω και των δυτικών ακτών της Τουρκίας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στις 10:42 το πρωί σε όλη την περιοχή, τα νησιά των Δωδεκανήσων και τα τουρκικά παράλια, καθώς ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος στα 7 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 35 χιλιόμετρα ανατολικά της Κω και η δόνηση εντάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού 6,4 Ρίχτερ με τους δύο νεκρούς της 21ης Ιουλίου στην Κω, όπως δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο μετασεισμό που έχει καταγραφεί μετά από την ημέρα εκείνη στην περιοχή και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κύριος Λέκκας, «τον θέλαμε αυτόν τον σεισμό».

Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας, που δήλωσε πως πρόκειται για τον ισχυρό μετασεισμό που περίμεναν ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον σεισμό του Ιουλίου και προέρχεται από την ίδια επικεντρική περιοχή σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον κύριο Λέκκα, που συνομίλησε με τις αρχές στην Κω, από τον σημερινό σεισμό δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.

Όπως είπε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας πρόκειται για τον ισχυρό μετασεισμό που περίμεναν ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον σεισμό του Ιουλίου και προέρχεται από την ίδια επικεντρική περιοχή σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο σημερινός σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουλίου το νησί είχε πληγεί από καταστροφική σεισμική δόνηση, όπου κόστισε τη ζωή σε 2 ανθρώπους και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.

Συγκεκριμενα από την 21η και μέχρι την 31η Ιουλίου έχουν διενεργηθεί συνολικά 778 αυτοψίες και πρωτοβάθμιοι έλεγχοι.

Από το σύνολο των αυτοψιών:
– 523 αφορούν κατοικίες, εκ των οποίων 382 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 141 προσωρινά μη κατοικήσιμες.
– 179 αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 146 κρίθηκαν κατοικήσιμοι και 33 προσωρινά μη κατοικήσιμοι
– Οι υπόλοιπες 76 αυτοψίες αφορούν σε ιερούς ναούς, δημόσια κτήρια, και αποθήκες και λοιπά κτίρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.