ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας όλη νύχτα η Κεφαλονιά (φωτό, βίντεο)

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας όλη νύχτα η Κεφαλονιά (φωτό, βίντεο)

Σε εξέλιξη ήταν όλη την νύχτα οι μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στην νότια Κεφαλονιά. Στο χωριό Καραβάδος οι φλόγες βρίσκονται κοντά στα σπίτια, δεν χρειάστηκε όμως να εκκενωθεί το χωριό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στον Αλειματά, ανάμεσα από τα χωριά Πάστρα και Σκάλα, η φωτιά καίει αγροτολιβαδικές εκτάσεις, χωρίς να απειλεί οικισμούς, ενώ από τα ξημερώματα επιχειρεί ρίψεις ένα ελικόπτερο. Στο νησί εξάλλου καίει από την Τετάρτη και η φωτιά στα Σιμωτάτα, που έχει μεν καλύτερη εικόνα αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η φωτιά του Αλειματά προκάλεσε ζημιές στο γκαράζ μιας βίλας, πριν τη σβήσουν οι πυροσβέστες. Στο Ρατζακλί έχει γίνει διακοπή ρεύματος καθώς έχουν καεί κολώνες της ΔΕΗ.

Το μέτωπο του Καραβάδου προς στιγμήν απείλησε την Μονή Αγίου Ανδρέα, μια από τις ιστορικότερες της Κεφαλονιάς, όμως οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Στην συγκεκριμένη φωτιά επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στο μέτωπο του Αλειματά βρίσκονται 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Και για σήμερα στην Κεφαλονιά, όπου το τελευταίο διάστημα καθημερινά ξεσπούν φωτιές, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός και το επίπεδο συναγερμού «3», σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από kefalonitikanea.gr, kefaloniapress.gr, inkefalonia.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.