Αχαΐα: Απειλούνται τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι από την ανεξέλεγκτη φωτιά – Εκκενώθηκε χωριό(φωτό, βίντεο)

Αχαΐα: Απειλούνται τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι από την ανεξέλεγκτη φωτιά – Εκκενώθηκε χωριό(φωτό, βίντεο)

Η μεγάλη φωτιά όπου ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας συνεχίζει να καίει και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την κατάσβεση της.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και απειλεί πλέον τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι.

Πρόκειται για τις κοινότητες ‘Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

Οι αρχές προχωρούν στην εκκένωση της κοινότητας Αρλα.

Από την πυροσβεστική υπηρεσία έγινε γνωστό ότι δόθηκε εντολή για να απομακρυνθούν οι ευπαθείς ομάδες από τις κοινότητες που απειλούνται. Ζητήθηκε επίσης και από τις μοναχές που βρίσκονται στο μοναστήρι να το εκκενώσουν αλλά αυτές αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τη Μονή.

Οι κάτοικοι της Άρλας έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού, καθώς όπως μεταδίδει o ιστότοπος patrastimes.gr το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού, από την πλευρά του νεκροταφείου.

Νωρίτερα πάντως ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειασθεί, να εκκενωθούν οι κοινότητες καθώς και το μοναστήρι».

Στην μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς βρίσκονται 26 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 56 πυροσβέστες. Ωστόσο το έργο τους δυσχαιρένεται από το γεγονός ότι πριν από λίγο – λόγω του σκότους – αποσύρθηκαν τα τρία εναέρια μέσα που επιχειρούσαν – δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ και πλέον τη μάχη με τις φλόγες δίνουν μόνο επίγειες δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φωτογραφίες: achaianews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.