ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Καλιφόρνια: Τους 42 έφτασαν οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Καλιφόρνια: Τους 42 έφτασαν οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Ο απολογισμός των πυρκαγιών που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στη βόρεια Καλιφόρνια από την 9η Οκτωβρίου, οι σημαντικότερες από τις οποίες έχουν τεθεί πλέον υπό έλεγχο, αυξήθηκε στους 42 νεκρούς καθώς βρέθηκε άλλο ένα θύμα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπηρεσία προστασίας των δασών και πυροπροστασίας της Πολιτείας, η Calfire.

Το νέο θύμα βρέθηκε στην κομητεία Σονόμα, διευκρίνισε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Η υπηρεσία ανέφερε ακόμη ότι 10.000 πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση δεκατριών μεγάλων πυρκαγιών?ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει τους 11.000 τις προηγούμενες μέρες.

Συνολικά κάηκαν πάνω από 850.000 στρέμματα δασών, καλλιεργειών, κατοικημένων περιοχών και άλλων εκτάσεων στην Καλιφόρνια, κυρίως στις οινοπαραγωγικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες.

Πάνω από 22.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη μπορέσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αριθμός αισθητά μειωμένος από αυτόν των 75.000 για τον οποίο γινόταν λόγος προ ημερών.

«Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και η υψηλότερη υγρασία βοήθησαν τους πυροσβέστες στο έργο τους τη νύχτα», ανέφερε η Calfire κι εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «οι μετεωρολογικές συνθήκες της εβδομάδας θα συμβάλουν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.