ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σπουδαία ανακάλυψη στη Ν. Ζηλανδία γιγαντιαίου απολιθώματος πιγκουίνου με ύψος ανθρώπου

Σπουδαία ανακάλυψη στη Ν. Ζηλανδία γιγαντιαίου απολιθώματος πιγκουίνου με ύψος ανθρώπου

Επιστήμονες ανακάλυψαν στη Νέα Ζηλανδία, απολιθωμένα οστά ενός γιγάντιου είδους πιγκουίνου, που είχε ύψος περίπου 1,77 μέτρα και βάρος 100 κιλά.Ο γιγαντισμός δεν ήταν σπάνιος στους πρώιμους πιγκουίνους και εκτιμάται ότι προέκυψε ως εξελικτική συνέπεια της αδυναμίας τους να πετάξουν.Γιγάντιοι πιγκουίνοι με ύψος ανθρώπου είχαν βρεθεί ξανά στο παρελθόν, οι οποίοι ζούσαν προ 50 έως 20 εκατομμυρίων.

Όμως ο νέος πιγκουίνος είναι ο αρχαιότερος που έχει ποτέ βρεθεί, καθώς ζούσε πριν από 60 έως 55 εκατ. χρόνια. Είναι επίσης ο δεύτερος μεγαλύτερος σε μέγεθος που έχει ανακαλυφθεί, μετά από ένα άλλο είδος που είχε βρεθεί στην Ανταρκτική.

Οι Γερμανοί και Νεοζηλανδοί ερευνητές, με επικεφαλής τον ορνιθολόγο δρα Τζέραλντ Μάιρ του Ινστιτούτου Ερευνών Σέκενμπεργκ, στην Φρανκφούρτη, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications».

Το νέο είδος, που βρέθηκε στην περιοχή Οτάγκο του Νότιου Νησιού της Ν. Ζηλανδίας, πήρε την επιστημονική ονομασία Kumimanu bicae (Kumi σημαίνει «τέρας» και «manu» πουλί στη γλώσσα των αυτοχθόνων Μαορί).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηματικό παραμένει, γιατί δεν έχουν επιβιώσει καθόλου γιγάντιοι πιγκουίνοι στην εποχή μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.