Τα 10 πιο παράξενα φυτά και που μπορείτε να τα συναντήσετε (βίντεο)

Τα 10 πιο παράξενα φυτά και που μπορείτε να τα συναντήσετε (βίντεο)

Από δηλητηριώδη, μέχρι φυτά με περίεργα σχήματα, αυτά είναι τα δέκα πιο παράξενα φυτά σε ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε ποια είναι αυτά και πού μπορείτε να τα εντοπίσετε. Ένα από αυτά μπορείτε να το βρείτε και στην Ελλάδα.

Το παράξενο φυτό Dionaea Muscipula ή Διωναία ή μυγοπαγίδα είναι σαρκοφάγο φυτό το οποίο αιχμαλωτίζει και τρέφεται με μικρά ζώα (κυρίως μικρά έντομα και αραχνίδες). Το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται το φυτό είναι κυρίως υγρό, εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία και κυρίως θερμό. Στις Η.Π.Α. βρίσκεται μόνο στην Βόρεια και την Νότια Καρολίνα.

Στη λίστα με τα πιο παράξενα φυτά του κόσμου ανήκει και το φυτό Rafflesia Arnoldii. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένα φυτά με μεγαλύτερη άνθηση οργάνων όπως το άμορφος φαλλός και το κορυφή η σκιαδωτή το Rafflesia arnoldii κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου άνθους στον κόσμο. Φυτρώνει και μεγαλώνει στην Νοτιοανατολική Ασία, το μέγεθός του μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο και το βάρος του τα 11 κιλά. Δεν διαθέτει ρίζες, μίσχο αλλά ούτε και φύλλα και δεν κάνει φωτοσύνθεση. Το Rafflesia arnoldii είναι ένα από τα τρία εθνικά λουλούδια στην Ινδονησία.

Το φυτό Selaginella Lepidophylla είναι ένα από τα πιο παράξενα του κόσμου. Η Σελαγγινέλλα είναι γνωστή για την ικανότητά της να επιβιώνει σε περιόδους απόλυτης ξηρασίας στο φυσικό της περιβάλλον, τυλίγει τους μίσχους της σε μια σφιχτή μπάλα και τους ξετυλίγει μόνο όταν εκτεθεί σε υγρασία. Συναντάται στην έρημο Chihuahuan του Νιου Μέξικο. Αυτό το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο: Ένα κουτάλι σούπας αποξηραμένου υλικού σε ζεστό νερό και το τσάι χρησιμοποιείται ως ένα αντιμικροβιακό σε περιπτώσεις κρυολογήματος και πονόλαιμο.

Ένα ακόμη παράξενο φυτό είναι το Amorphophallus Titanum ή αλλιώς άμορφος φαλλός. Είναι ένα λουλούδι το οποίο πρωτοανακαλύφθηκε στη Σουμάτρα της Ινδονησίας το 1878 από τον δόκτορα Odoardo Beccari σε δάση της περιοχής. Θεωρείται το θεαματικότερο λουλούδι στον κόσμο. Φτάνει τα 3,5 μέτρα σε ύψος, ενώ ο βλαστός και το φύλλωμα ενός ενήλικου φυτού μπορεί να φτάσει τα 6 μέτρα ύψος και τα 4,5 μέτρα διάμετρο.

Το Mimosa Pudica είναι διάσημο φυτό για την σπανιότητά του και στην Ελλάδα είναι γνωστό με την ονομασία «Μη μου άπτου». Ο λόγος που ονομάζεται έτσι είναι η ευαισθησία του όταν κάποιος πιάνει τα φύλλα του. Συγκεκριμένα, μόλις κάποιος αγγίξει το ευαίσθητο φυτό, ως αντίδραση, μαζεύει τα φύλλα του για να προστατευτεί.

Δείτε στο βίντεο άλλα 5 παράξενα φυτά ολόκληρου του πλανήτη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.