ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική – Επίκεντρο η περιοχή της Σταμάτας

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική – Επίκεντρο η περιοχή της Σταμάτας

Ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε ολο το λεκανοπέδιο σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ (άλλες πηγές δίνουν 4,5) άλλα με πολύ μικρό εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ. για αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε το σεισμό στους 4,5 βαθμούς Ρίχτερ, ενώ το Αριστοτέλειο δίνει το μέγεθος του σεισμού στους 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας, στην περιοχή της Αττικής και 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Αθήνας.

Ακολούθησαν μικρότεροι σεισμοί 2,1 και 2,6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων δέκατα του δευτερολέπτου πριν το σεισμό, υπήρξε έντονη βοή, γεγονός που επέτεινε την ανησυχία τους.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, η περιοχή δεν δίνει ιδιαίτερα μεγάλους σεισμούς. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην περιοχή.

«Η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, με μικρά μεγέθη σεισμών είναι συνέχεια της ακολουθίας των σεισμών που είχαμε στον νότιο Ευβοϊκό που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο.

Αλλά και ο σεισμολόγος Γ. Χουλιάρας είπε πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το «σεισμικό σμήνος» στις 9 του μηνός.

Αυτό ανέφερε -μεταξύ άλλων- σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας χαρακτηρίζοντας ως «φυσιολογική την ακολουθία μέχρι τώρα».

Ο κ. Λέκκας έσπευσε, επίσης, να αναφέρει ότι «δεν πρέπει να υπάρξει ανησυχία» τονίζοντας ότι «παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού

«Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε πως οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο της δόνησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.