ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Αφρική χάνει το ανατολικό κομμάτι της! (βίντεο)

Η Αφρική χάνει το ανατολικό κομμάτι της! (βίντεο)

Τη λένε κοιλάδα του μεγάλου ρήγματος και όχι άδικα. Είναι στην επαρχία Ναρόκ στην Κένυα και φαίνεται ότι αποτελεί την πιο απτή απόδειξη ότι η Αφρική κόβεται στη μέση για να γεννηθεί μια νέα Ήπειρος. Ακούγεται απίστευτο, ωστόσο οι επιστήμονες συμφωνούν ότι όλα τα φαινόμενα που έχουν καταγραφεί ως σήμερα αυτό δείχνουν.

Μετά τους τελευταίους ισχυρούς σεισμούς στην περιοχή εμφανίστηκε ένα τεράστιο ρήγμα πλάτους 20 μέτρων και βάθους 15 μέτρων. Το ρήγμα είναι αρκετά επιφανειακό, ωστόσο αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι η Αφρική κόβεται στη μέση.

Η νέα Ήπειρος που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει τη σημερινή Σομαλία, τη μισή Αιθιοπία την Κένυα και την Τανζανία. Η νέα Ήπειρος όπως έχει συμβεί παντού στον πλανήτη στο παρελθόν θα χωριστεί από την Αφρική με έναν νέο ωκεανό που θα δημιουργηθεί.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=az0anXiOCf4


Οι επιστήμονες λένε ότι άλλη μια ισχυρή ένδειξη είναι η ύπαρξη στην περιοχή κοντά στη ζώνη που αναμένεται να υπάρξει το χάσμα του ηφαιστείου Σουσουά. Είναι μια ένδειξη ότι ο φλοιός της γης στο σημείο αυτό έχει σημαντικό ρήγμα.

Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις για ενεργοποίηση της περιοχής. Το τελευταίο διάστημα αυτό φαίνεται άλλαξε. Η λεγόμενη Σομαλική Πλάκα φαίνεται πως ενεργοποιείται…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για όσους αναρωτιούνται πάντως τι θα συμβεί και αν θα υπάρξουν άμεσα κοσμοϊστορικές αλλαγές η απάντηση είναι ότι θα χρειαστεί να περιμένουν για να δουν την νέα Ήπειρο περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια… Η Γη έχει τους δικούς της ρυθμούς…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.