ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτός είναι ο οργανισμός που ζει 11.000 χρόνια!

Αυτός είναι ο οργανισμός που ζει 11.000 χρόνια!

Υπολογίζεται ότι ο μέσος όρος της διάρκειας ζωής ενός ανθρώπου που έχει γεννηθεί το 2015 θα είναι τα 71,4 χρόνια. Αυτός ο χρόνος ζωής είναι μια χαρά, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί που ζουν μονάχα μερικά λεπτά.

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και ζωντανοί οργανισμοί που ζουν πολύ παραπάνω. Όπως για παράδειγμα τα σφουγγάρια, που πολλοί ξεχνούν ότι είναι ζωντανοί οργανισμοί.

Όπως αναφέρει το National Geographic, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Aging Research Reviews, υπάρχει ένα είδος σφουγγαριού, το Monorhaphis chuni, το οποίο ζει έως και 11.000 χρόνια.

Επόμενο στην λίστα είναι ένα όστρακο, που ονομάζεται ming και πέθανε σε ηλικία 507 ετών, ενώ κάποια ψάρια που βρίσκονται στα βάθη των ωκεανών, ζουν έως και 175 χρόνια, σύμφωνα με το βιβλίο Sexuality in Fishes.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τα θηλαστικά, οι φάλαινες έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, που είναι πάνω από τα 200 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.