ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κόκκινος ο ουρανός του Σαν Φρανσίσκο! – Η πυρκαγιά του Σαββάτου μαίνεται ακόμη (βίντεο)

Κόκκινος ο ουρανός του Σαν Φρανσίσκο! – Η πυρκαγιά του Σαββάτου μαίνεται ακόμη (βίντεο)

Κόκκινο χρώμα έχει αποκτήσει ο ουρανός στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο, αφού ο αέρας μετέφερε τον καπνό από τις φωτιές, οι οποίες μαίνονται στην Βόρεια Καλιφόρνια.

Η φωτιά, που ξεκίνησε το Σάββατο περίπου 160 χλμ βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο και βορειοδυτικά του Σακραμέντο, ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και την ξηρασία κατακαίγοντας ανεξέλεγκτα έκταση 243 τ.χλμ, με αγροκτήματα και ράντσα.

Η εικόνα είναι εντυπωσιακή ένα χρόνο μετά τις πιο πολύνεκρες πυρκαγιές στην ιστορία της Πολιτείας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι φωτιές ξέσπασαν το περασμένο Σάββατο και μαίνονται σε έκταση 243 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η υψηλή θερμοκρασία κι οι στις δυτικές ΗΠΑ αναμένεται να κρατήσουν μέχρι τα τέλη του μήνα στη Γιούτα, σε περιοχές της Καλιφόρνια, του Άινταχο, της Νεβάδα, του Όρεγκον και της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με αξιωματούχους. Στο Σαν Φρανσίσκο απειλήθηκαν 700 σπίτια και πολλές φάρμες και 300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Μάλιστα στο Κολοράντο οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση περισσότερων από 2.500 κατοικιών σε μια ζώνη 202 τ. χλμ. καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πάνω από έξι πυρκαγιές. Οι αρχές συνέλαβαν για εμπρησμό έναν 52χρονο Δανό υπήκοο που ζει παράνομα στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=tkZ4wlHhIks

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.