ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στους 19 τα θύματα της θεομηνίας – Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ (φωτό, βίντεο) (upd)

Στους 19 τα θύματα της θεομηνίας – Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ (φωτό, βίντεο) (upd)

Ανανέωση (11:04) Σύμφωνα με πληροφορίες το Λιμενικό εντόπισε δύο πτώματα να επιπλέουν και έτσι πλέον οι νεκροί από την θεομηνία στην Δυτική Αττική ανέρχονται στους 19 με την ΕΜΥ να εκδίδει δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η μια από τις σορούς είχε, μάλιστα, σφηνωθεί σε βράχια πίσω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών προκειμένου να ανασυρθεί.

Και οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως και η σορός που νωρίτερα είχαν εντοπίσει οι πυροσβέστες σε επιχείρηση στην Μάνδρα. Εκεί έγινε η αναγνώριση από τους συγγενείς τους και όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για τον 58χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο, τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη και τον επίσης οδηγό, 28χρονο Πέτρο Κολέτση, τον οποίο αναγνώρισε ο ίδιος ο πατέρας του που εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Οι ισχυρές βροχές θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Το Σάββατο (18/11)
Το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και κατά διαστήματα η υπόλοιπη χώρα (εκτός από τη δυτική Μακεδονία και το βράδυ πρόσκαιρα η κεντρική Μακεδονία).

Την Κυριακή (19/11)
Μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και η δυτική Στερεά, μέχρι το απόγευμα η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά (κυρίως η κεντρική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και πιθανόν η Πιερία και η Χαλκιδική, κατά διαστήματα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν η Κρήτη κατά διαστήματα.

Τη Δευτέρα (20/11)
Μέχρι το μεσημέρι η Ήπειρος, μέχρι το βράδυ η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 700 μ., τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα.

Αυτοψίες από τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών πραγματοποίησαν την Παρασκευή 268 αυτοψίες στο δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε πως στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 188 αυτοψίες συνολικά, εκ των οποίων 130 αφορούσαν κατοικίες, 35 επαγγελματικούς χώρους και 15 αποθήκες – υπόγεια. Τα 186 από τα κτίρια που ελέχθησαν έχουν πληγεί, χρήζουν αποζημίωσης, όπως διαπιστώθηκε.

Συνολικά 80 αυτοψίες διενεργήθησαν στον δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, εκ των οποίων 39 αφορούσαν κατοικίες, 27 επαγγελματικούς χώρους και 8 αποθήκες – υπόγεια, και διαπιστώθηκε πως τα 74 από τα κτίρια που ελέγχθησαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

———————————

Ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα ανέβηκε στους 17 καθώς άλλος ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν πρόκειται για έναν από τους έξι αγνοούμενους που αναζητούσε η Πυροσβεστική όλες αυτές τις ημέρες, καθώς πρέπει προηγουμένως να υπάρξει ταυτοποίηση.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Γιόβας, ο νεκρός εντοπίστηκε εντός επιχείρησης στην Μάνδα Αττικής και αυτή την στιγμή γίνονται ενέργειες να ανασυρθεί. Καθώς υπάρχει διαρροή αερίου, όπως διευκρίνισε ο κύριος Γιόβας, η ανάσυρση είναι δύσκολη και δεν μπορούν οι πυροσβέστες να χρησιμοποιήσουν ειδικά εργαλεία, ενώ ο χώρος της επιχείρησης είναι γεμάτος λάσπη και φερτά υλικά.

Συνολικά η Πυροσβεστική αναζητά έξι αγνοούμενους, από τους οποίους ένας είναι κυνηγός και δύο οδηγοί φορτηγών.

«Την τελευταία φορά που μίλησε με το αφεντικό του, του είπε “Βοήθεια, νερό, πνίγομαι” και πως είχε ντελαπάρει», λέει με σπαραγμό η θεία του 38χρονου Ιωάννη Ρούμελη, ενός από τους οδηγούς που αγνοείται από τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Είναι οδηγός φορτηγού, που εκείνη την ώρα εκτελούσε δρομολόγιο και περνούσε από την παλιά εθνική οδό Αθήνας – Θήβας. Ο ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το φορτηγό του, μαζί με άλλα οχήματα που βρίσκονταν εκεί.

«Ψάχνουμε απεγνωσμένα τον ανιψιό μου, τον Πέτρο Κολέτση. Όποιος γνωρίζει κάτι , όποιος έχει βρει κάτι να έρθει να μας το πει. Τον ψάχνουμε απεγνωσμένα. Ζητάμε βοήθεια για να βρούμε τον Πέτρο. Ο Πέτρος είναι 28 χρονών. Έφυγε από το σπίτι του την Πέμπτη γύρω στις 6.00 περίπου το πρωί», είχε δηλώσει η θεία του 28χρονου, αγνοείτο από την Τετάρτη.

Χθες οι άντρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής εντόπισαν το φορτηγό του πλήρως κατεστραμμένο. Είχε ουσιαστικά πολτοποιηθεί, μαζί με άλλο ένα βαρύ όχημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να εξηγήσει αν επρόκειτο για ένα ή για δύο φορτηγά.

Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι βρίσκονταν επί τόπου και με την βοήθειά τους ερευνήθηκαν τα συντρίμμια, χωρίς όμως να βρεθεί άνθρωπος μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών.

Συγκλονίζει ο ιδιοκτήτης της νταλίκας για τον αγνοούμενο οδηγό

Ο 38χρονος Γιάννης Ρούμελης, είναι ένας από τους αγνοούμενους στη Μάνδρα Αττικής από την έναρξη των έντονων και φονικών καιρικών φαινομένων, που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Εργαζόταν ως οδηγός σε νταλίκα που ανήκει σε εταιρεία από τις Λιβανάτες Φθιώτιδας και το πρωί της Τετάρτης, είχε ξεκινήσει από την περιοχή της Μάνδρας με προορισμό τη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα την Αταλάντη.

Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε στο τηλέφωνο για να του πει ότι κινδυνεύει ήταν ο Γιάννης Τσέκος, ιδιοκτήτης της νταλίκας. Η μαρτυρία του συγκλονίζει.

Ο κ. Τσέκος έφτασε μέχρι τη Μάνδρα, κινδυνεύοντας ακόμη και ο ίδιος για να βοηθήσει τον 38χρονο οδηγό του. Κατάφερε την Πέμπτη να βρει την κατεστραμμένη νταλίκα, αλλά δυστυχώς κανένα ίχνος από τον Γιώργο Ρούμελη. Μιλώντας στο Star K.E., περιγράφει πως έζησε την καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής.

«Με έπιασε κακοκαιρία και έχω σταματήσει στις καντίνες… Έχει πλημμυρίσει ο τόπος και πέφτουν αυτοκίνητα πάνω μου! Δεν έχω μπαταρία…» ήταν οι τελευταίες κουβέντες του αγνοούμενου οδηγού προς τον ιδιοκτήτη της νταλίκας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δεύτερος στο tvstar.

«Έκανα αγωνιώδεις προσπάθειες να φτάσω. Θα πνιγόμασταν κι εμείς. Όταν έφτασα, αντίκρυσα ένας χάος. Πεθαμένοι, νεκροί μέσα στα βυτία! Δρόμοι κομμένοι, ποτάμια! Ψάχναμε 48 ώρες για το φορτηγό και χθες εντοπίσαμε το κοντέινερ που είχε πίσω το φορτηγό που ήταν 18 μέτρα. Μετά βρήκαμε την καρότσα και το αυτοκίνητο. Ο άνθρωπος δεν ήταν μέσα».

Ο 38χρονος Γιάννης Ρούμελης:

«Ξεκίνησε από το σπίτι του στα Άνω Λιόσια για να πάει στη Λιβαδειά για δουλειά . Ανέβαινε αυτό το δρόμο με το όχημά του και τον παρέσυρε ο χείμαρρος . Το αυτοκίνητο, η πινακίδα του αυτοκινήτου και η ταυτότητα του παιδιού έχουν βρεθεί. Δυστυχώς δεν έχουμε βρει το παιδί ακόμα. Δεν έχουμε σταματήσει να ψάχνουμε. Ο πατέρας του και η μάνα του έχουν τρελαθεί από την αγωνία τους γιατί δεν έχουν άλλο παιδί», προσθέτει η κ.Πανωραία.

Ο 28χρονος Πέτρος Κολέτσης:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.