ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οκτώ ωρών ταλαιπωρία και 15χλμ ουράς για τους οδηγούς στην Αθηνών-Λαμίας λόγω χιονιού

Οκτώ ωρών ταλαιπωρία και 15χλμ ουράς για τους οδηγούς στην Αθηνών-Λαμίας λόγω χιονιού

Καλύτερη φαίνεται πώς είναι η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου από το μεσημέρι και για τουλάχιστον οκτώ ώρες είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, σχηματίζοντας ουρές που έφταναν σχεδόν τα 15 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα αυτοκίνητα που είχαν «διπλώσει», απομακρύνθηκαν και το οδόστρωμα καθαρίστηκε, ενώ βοήθησε και το γεγονός ότι τα καιρικά φαινόμενα παρουσίασαν σχετική ύφεση.

Φυσικά, τα αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας, τα οποία είχαν ανοίξει. Πολλοί εκ των εγκλωβισμένων έχασαν ήδη τα ραντεβού που είχαν με φίλους και συγγενείς τους, οι οποίοι πέρασαν επίσης ώρες αγωνίας, περιμένοντας κάποιο καλό νέο.

Για να εξυπηρετηθούν όσοι «κόλλησαν» επί ώρες στο Μαρτίνο, με μέριμνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Στυλίδας, δρομολογήθηκε έκτακτο δρομολόγιο «ferry boat», το οποίο περίμενε τους επιβάτες του, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένα βρέφος μόλις μερικών ημερών!

Το καράβι επρόκειτο να αναχωρήσει από Αρκίτσα για Αιδηψό με την άφιξη και του τελευταίου αυτοκινήτου που καθυστέρησε εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας στο ύψος του Μαρτίνου.

Οι οδηγοί που κινούνται προς Δομοκό, προς Μπράλο και προς Καρπενήσι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε αλυσίδες. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί τις νυχτερινές και πρωινές ώρες, λόγω παγετού.

Προβλήματα αργά τη νύχτα υπήρχαν και στην Εθνική Οδό, από Αφίδνες μέχρι Μαλακάσα, καθώς η Τροχαία απαγόρευσε την κίνηση των βαρέων οχημάτων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο σημείο.

Μποτιλιάρισμα 15 χιλιομέτρων επί επτά και παραπάνω ώρες!

Νωρίτερα, μεγάλο μποτιλιάρισμα περίπου 15 χιλιομέτρων είχε σχηματιστεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, από το 117ο χιλιόμετρο λίγο μετά την Υλίκη μέχρι το 131ο χιλιόμετρο στο ύψος της Τραγάνας!

Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκαν ώρες, μέχρις ότου η κυκλοφορία σταδιακά ομαλοποιηθεί. Από τη Νέα Οδό ανέφεραν ότι τα προβλήματα επιτείνει η πολύ μεγάλη έξοδος των Αθηναίων για τα Χριστούγεννα.

Πρόβλημα υπήρξε και στο 132ο χλμ, στο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα, εξαιτίας ακινητοποιημένων οχημάτων λόγω χιονιού. Λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ στο συγκεκριμένο ρεύμα, υπήρχε αυξημένη κυκλοφορία από το 124ο έως το 152ο χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα χρειαζόταν αρκετή ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κυκλοφορία, καθώς εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα είχαν εγκλωβιστεί στο ρεύμα προς την Λαμία, ενώ άλλα αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί κοντά στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον απεγκλωβισμό αξιοποιήθηκε και η ύφεση των καιρικών φαινομένων, για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.