ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο: Η βορειότερη πόλη στον κόσμο με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -50°C

Βίντεο: Η βορειότερη πόλη στον κόσμο με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -50°C

Η Norilsk, η βορειότερη πόλη στον κόσμο, είναι η πιο παγωμένη αλλά και μολυσμένη περιοχή του πλανήτη. Δείτε φωτογραφίες.

Θερμοκρασίες από άλλο…πλανήτη!Το Norilsk βρίσκεται στην καρδιά της Σιβηρίας, πάνω στον Αρκτικό Κύκλο και εκεί μένουν 175.000 κάτοικοι. Οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες που αγγίζουν έως και – 50°C.

Η ψυχρή περίοδος διαρκεί περίπου 280 μέρες τον χρόνο, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ ήταν – 53°C. Η επίσημη ιδρυτική ημερομηνία της περιοχής είναι το 1935, όταν η πόλη έγινε το κέντρο του Norillag, ενός στρατοπέδου αναγκαστικής εργασίας για πολιτικούς κρατούμενους, οι οποίοι έσκαψαν το πρώτο ορυχείο νικελίου και χαλκού.

Σήμερα, στο Norilsk, βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα νικελίου, χαλκού και παλλαδίου στον κόσμο, τα οποία υπολογίζονται σε 1,8 δισεκατομμύρια τόνους. Αποτέλεσμα; Εκτός από παγωμένη είναι και η πιο μολυσμένη πόλη σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Ναι! Βγαίνουμε έξω! Κολυμπάμε, δεν στερούμαστε τίποτα!», δηλώνει κάτοικος της περιοχής σε σχετική ερώτηση, που έχει συνηθίσει τον παγωμένο καιρό.

Λόγω των συνθηκών ζωής το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων δεν ξεπερνά τα 50 έτη… Δείτε στο βίντεο φωτογραφίες της Elena Chernyshova από το Norilsk:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.