ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παρίσι: Συνεχίζει να αυξάνεται η στάθμη του Σηκουάνα- 1500 άτομα απομακρύνθηκαν

Παρίσι: Συνεχίζει να αυξάνεται η στάθμη του Σηκουάνα- 1500 άτομα απομακρύνθηκαν

Οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον κίνδυνο να σημειωθούν πλημμύρες ενώ σχεδόν 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή του Παρισιού και οι καθώς η στάθμη του Σηκουάνα αυξήθηκε περαιτέρω σήμερα.

Ο Μισέλ Ντελπιές, επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους ότι περίπου 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς που περιλαμβάνει τη γαλλική πρωτεύουσα και τα προάστιά της.

«Τα νερά θα αργήσουν να φύγουν», πρόσθεσε ο Ντελπιές

Η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται να φθάσει αργότερα σήμερα ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα επίπεδα που είχαν οδηγήσει σε παρόμοιες πλημμύρες το 2016, ανακοίνωσαν οι αρχές. Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει ήδη κάνει να πλημμυρίσουν παρόχθιοι δρόμοι περιπάτου στο Παρίσι και υποχρέωσε το μουσείο του Λούβρου να κλείσει μια έκθεση ισλαμικής τέχνης στο υπόγειο.

Επίσης προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των γνωστών τουριστικών πλοιαρίων «Bateaux Mouches», ενώ κύκνοι κολυμπούν πλέον σε σημεία όπου συνήθως υπάρχει οδόστρωμα. Ακόμη και αρουραίοι έχουν αναγκαστεί να βγουν στους δρόμους του Παρισιού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλημμύρες είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Παρίσι το 1910, όταν η στάθμη του Σηκουάνα είχε φθάσει τα 8,65 μέτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.