ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο «έλεος» της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη – Μηδέν ορατότητα (φωτό)

Στο «έλεος» της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη – Μηδέν ορατότητα (φωτό)

Σχεδόν τα πάντα έχει καλύψει το παχύ «πέπλο» της αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη, με συνέπεια να είναι αποπνικτική η ατμόσφαιρα.

Η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματίων PM10 αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής των 50 μg/m3, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Το φαινόμενο θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα, με βάση την πρόγνωση και στη συνέχεια θα υποχωρήσει σταδιακά.

Προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Πιο συγκεκριμένα:

Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα

Ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

Παράλληλα, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση ή δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους όσοι αισθάνονται ενοχλήσεις στα μάτια, έχει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στον λαιμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: zarpanews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.