H Ζαγορά ξεπέρασε σε βροχόπτωση το Λονδίνο! – Διπλάσια βροχή τον Φεβρουάριο από όση σε ένα χρόνο στην αγγλική πρωτεύουσα

H Ζαγορά ξεπέρασε σε βροχόπτωση το Λονδίνο! – Διπλάσια βροχή τον Φεβρουάριο από όση σε ένα χρόνο στην αγγλική πρωτεύουσα

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η βροχόπτωση στη Ζαγορά τον Φεβρουάριο έσπασε όλα τα… ρεκόρ, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, έπεσε διπλάσια βροχή από όση καταγράφεται κατά μέσο όρο στο Λονδίνο μία ολόκληρη χρονιά!

Παράλληλα, ενώ το μέσος ύψος υετού τον Φεβρουάριο των τελευταίων οκτώ ετών υπολογίζεται στα 186 mm, φέτος καταγράφηκαν 1.155 χιλιοστά, τιμή που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα μας, και μία από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη.

Συγκριτικά, στη Ζαγορά σημειώθηκε ο διπλάσιος σε ποσότητα υετός από ότι καταγράφεται κατά μέσο όρο στο Λονδίνο μια ολόκληρη χρονιά. Το ρεκόρ μεγαλύτερου ύψους μηνιαίου υετού στην Ευρώπη κατέχει ο ορεινός μετεωρολογικός σταθμός Aigoual στη Νότια Γαλλία, σε υψόμετρο 1.567μ, με 1.856 mm υετού τον Οκτώβριο του 1913.

Το αντίστοιχο ρεκόρ σε κατοικημένη περιοχή στην Ευρώπη κατέχει ο μετεωρολογικός σταθμός του Grøndalen στη Νορβηγία με 1.190 mm τον Ιανουάριου του 1989, δηλαδή μόλις 35 mm περισσότερα από τη Ζαγορά τον φετινό Φεβρουάριο.

Στο παρακάτω σχήμα παρουσιάζεται ο συγκεντρωτικός υετός στη Ζαγορά τον περασμένο μήνα και με κόκκινες γραμμές επισημαίνονται τα ετήσια ύψη υετού σε Αθήνα, Πάτρα και Ιωάννινα για να γίνει αντιληπτή η ποσότητα υετού που δέχθηκε το Αν. Πήλιο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.