Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες, 9 μποφόρ και σκόνη από την Αφρική

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες, 9 μποφόρ και σκόνη από την Αφρική

Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Ο καιρός θα χάλαει σπό το Σάββατο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Την Κυριακή η κακοκαιρία θα επηρεάσει μέχρι το απόγευμα και ξανά από τη νύχτα το Ιόνιο. Και μέχρι το απόγευμα τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο (κυρίως τη ΒΔ) και κατά διαστήματα την Ηπειρο. Επίσης η κακοκαιρία από τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα επηρεάσει την κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, πιθανόν πριν το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Από τις απογευματινές ώρες η κακοκαιρία θα φτάσει και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα η κακοκαιρία θα επηρεάσει:

1. Ιόνιο, Ηπειρο, Δ. Στερεά, Πελοπόννησο (κυρίως Δυτική και Βόρεια)

2. Από το απόγευμα τη Μακεδονία (κυρίως την Ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

3.Τη νύχτα πιθανόν πρόσκαιρα και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός της Κρήτης

Την Τρίτη τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Επίσης χαρακτηριστικό του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Το Σάββατο στο Ιόνιο πιθανόν τοπικά να φτάσουν τα 9 μποφόρ. Την Κυριακή μέχρι το απόγευμα στο Αιγαίο, κυρίως το Ανατολικό, επίσης τοπικά τα 9 μποφόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος θα υπάρχει η μεταφορά σημαντικής ποσότητας σκόνης από την Αφρική το Σάββατο σε όλη τη χώρα και την Κυριακή κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.