ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τρίκαλα: Ξεριζώθηκαν δέντρα και ξηλώθηκαν σκεπές από τους ανέμους (φωτό, βίντεο)

Τρίκαλα: Ξεριζώθηκαν δέντρα και ξηλώθηκαν σκεπές από τους ανέμους (φωτό, βίντεο)

Πολλά δέντρα έσπασαν και άλλα ξεριζώθηκαν από τους ισχυρούς νότιους ανέμους που σάρωσαν τα Τρίκαλα από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα τα ξημερώματα.

Το ευτύχημα είναι πως όλα τα φυλλοβόλα δέντρα δεν έχουν αναπτύξει ακόμη το φύλλωμα τους και έτσι οι απώλειες περιορίσθηκαν, αφού δεν υπήρχε μεγάλη αντίσταση.

Ένα πεύκο έπεσε πάνω σε σπίτι στη Διάβα Καλαμπάκας και προκάλεσε μεγάλες ζημιές, ενώ πολλά κεραμίδια από τις στέγες ξηλώθηκαν. Σε Τρικαλινή επιχείρηση ξηλώθηκε όλη η στέγη, αναποδογύρισε και έπεσε πάνω στην μεγάλη πινακίδα και στην τζαμαρία, σπάζοντάς τα. Από το πρωί γίνονται εργασίες αποκατάστασης, καθώς το νερό της βροχής μπαίνει στο εσωτερικό του κτηρίου.

Πολλές κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και της Καλαμπάκας, για πτώσεις δέντρων κυρίως στους δρόμους. Στη συνοικία της Μπάρας μία στέγη ξηλώθηκε και στην προσπάθεια απομάκρυνσής της, ένας Πυροσβέστης τραυματίστηκε στο πόδι του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων για πρώτες βοήθειες.

Υπήρξε διακοπή ρεύματος στις πληγείσες περιοχές και τα συνεργεία της ΔΕΗ, κυρίως της Καλαμπάκας, δούλευαν ασταμάτητα με τη σφοδρή ανεμοθύελλα για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Η θερμοκρασία είναι στους 21 βαθμούς και ρίχνει λασποβροχή με σκόνη μεταφερομένη από τη Σαχάρα.

Δείτε μερικά πλάνα του trikalaola.gr σε βίντεο και φωτογραφίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.