Αστατος ο καιρός σήμερα – Σε ποια μέρη θα βρέξει

Αστατος ο καιρός σήμερα – Σε ποια μέρη θα βρέξει

Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Κυριακή, στα ηπειρωτικά, καθώς κατά τόπους θα είναι νεφελώδης, με τοπικές βροχές.

Κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές στη Μακεδονία και τη Θράκη και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4-5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά, φτάνοντας τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία στο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Κυριακή:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, με ύφεση των φαινομένων από το βράδυ.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι στο Ιόνιο. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος και στα νότια πρόσκαιρα αραιές νεφώσεις.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος και στα νησιά του βορείου Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα δυτικά και βόρεια, οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.