ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο «Μίνωας» χτύπησε με μένος την Αττική: Έριξε 1000 κεραυνούς μόνο την Κυριακή

Ο «Μίνωας» χτύπησε με μένος την Αττική: Έριξε 1000 κεραυνούς μόνο την Κυριακή

Ούτε ένας ούτε δυο αλλά 1.000 κεραυνοί έπεσαν στην Αττική την Κυριακή (17.06.2018). αιτία το πέρασμα της κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Μίνωας».

Ο «Μίνωας» προκάλεσε σημαντικά ύψη βροχής στην Αττική και χθες, κυρίως στα δυτικά προάστια σύμφωνα με το meteo.gr. Γενικά το απόγευμα της Κυριακής ήταν ιδιαίτερα βροχερό, αλλά όπως φαίνεται ο «Μίνωας» τα έβαλε με τα… δυτικά.

Χαρακτηριστικοί είναι οι παρακάτω χάρτες. Ο πρώτος δίνει την κατανομή της βροχής από το σύνολο των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του meteo.gr που λειτουργούν στην Αττική.

Ο δεύτερος δείχνει την κατανομή των κεραυνών που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ, με περίπου 1000 κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου, με ισχυρότερα φαινόμενα στην Κρήτη.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το απόγευμα στην Αττική και προς το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο Τρίτη

Αύριο, από την αρχή της ημέρας βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια θα εκδηλώνονται σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και σε παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας χώρας, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Βαθμιαία (κυρίως από το μεσημέρι και μετά) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκη μέχρι και το μεσημέρι. Στην Αττική και την πόλη της Αθήνας, βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται να είναι ισχυρές, αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.