Βρετανία: Ο… πρωτοφανής καύσωνας αφήνει πίσω του θύματα – Τουλάχιστον 4 οι νεκροί (βίντεο)

Βρετανία: Ο… πρωτοφανής καύσωνας αφήνει πίσω του θύματα – Τουλάχιστον 4 οι νεκροί (βίντεο)

Τέσσερις νεκροί είναι μέχρι αυτή την ώρα ο τραγικός απολογισμός από τον πρωτοφανή καύσωνα, ο οποίος πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βρετανία, τη στιγμή που στη χώρα μας πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Το κύμα ζέστης που πλήττει τη χώρα της Τερέζα Μέι ευνοεί τις πυρκαγιές, ενώ το ατσάλι σε πολλές γέφυρες έχει διογκωθεί όπως και η άσφαλτος ανοίγει προκαλώντας ρωγμές στους δρόμους. Σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος έφθασε στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το κύμα καύσωνα θα υποχωρήσει από την Κυριακή.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχουν εκδώσει οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες.

Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» σχολιάζει χαρακτηριστικά πώς σε πολλές περιοχές της Βρετανίας η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή ακόμη και από την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες ψάρια παθαίνουν ασφυξία από τα άλγη εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος, τόσο περισσότερο αναπτύσσονται τα άλγη.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Express», μία λίμνη στο Didcot που βρίσκεται στην περιοχή Oxfordshire μετατράπηκε σε «ψαρόσουπα» λόγω της θερμότητας.

Ο ειδικός βιολόγος Τζον Έλις προειδοποίησε ότι και άλλα ψάρια θα μπορούσαν να πάθουν ασφυξία καθώς συνεχίζεται το κύμα καύσωνα στη χώρα της Τερέζα Μέι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.