Ιαπωνία: Στους 11 έφτασαν οι νεκροί από τις σφοδρές καταιγίδες – 1,5 εκατ. εγκατέλειψαν τα σπίτια τους (βίντεο)

Ιαπωνία: Στους 11 έφτασαν οι νεκροί από τις σφοδρές καταιγίδες – 1,5 εκατ. εγκατέλειψαν τα σπίτια τους (βίντεο)

Τουλάχιστον 45 αγνοούμενοι και 11 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στη δυτική και την κεντρική Ιαπωνία, όπως μετέδωσε σήμερα το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, ενώ περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε τέσσερις νομαρχίες στο δυτικό τμήμα του νησιού Χονσού, καλώντας τον πληθυσμό σε επιφυλακή για κατολισθήσεις, πλημμύρες ποταμών και ισχυρούς ανέμους εξαιτίας των «ιστορικών», όπως τις χαρακτήρισε, βροχοπτώσεων.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε πως υπάρχει κίνδυνος οι σφοδρές βροχοπτώσεις να συνεχισθούν και αύριο Κυριακή.

Ένας άνδρας στη δυτική πόλη Χιροσίμα έχασε τη ζωή του πέφτοντας από γέφυρα σε ποταμό, ενώ ένας 77χρονος στην πόλη Τακασίμα της νομαρχίας Σίγκα σκοτώθηκε αφού παρασύρθηκε σε ένα κανάλι ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει μπάζα, μετέδωσε το NHK.

Δύο άλλοι άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι ειναι νεκροί αφού βρέθηκαν σε κτίρια που επλήγησαν από κατολισθήσεις, μετέδωσε το NHK. Οι δύο βρέθηκαν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής» ανακοπής — ένας όρος που χρησιμοποιείται από τις ιαπωνικές αρχές για να περιγραφούν άνθρωποι χωρίς ενδείξεις ζωής πριν επιβεβαιωθεί ο θάνατός τους.

Ο προηγούμενος απολογισμός χθες Παρασκευή ήταν τέσσερις νεκροί.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, περίπου 48.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμεωπίσουν πάνω από 100 κατολισθήσεις και άλλες εκκλήσεις για βοήθεια.

Μέχρι σήμερα το πρωί, περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για πλημμυρες και νέες κατολισθήσεις, ενώ σε άλλους 3,1 εκατομμύρια έγινε σύσταση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως στη Μοτογιάμα, μια πόλη στηο νησί Σικόκου, 583 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 24 ώρες από το πρωί της Παρασκευής μέχρι σήμερα το πρωί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.