Πέφτει η θερμοκρασία σήμερα- Που θα βρέξει

Πέφτει η θερμοκρασία σήμερα- Που θα βρέξει

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας – Σε ποιες περιοχές της χώρας τα φαινόμενα θα είναι έντονα – Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα σήμερα Κυριακή (8/7) θα επηρεάσουν κατά διαστήματα την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπως επίσης και μέχρι τις βραδινές ώρες την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς τις Σποράδες και την Εύβοια.

Τη Δευτέρα (9/7) θα επηρεαστούν κατά διαστήματα μέχρι τις απογευματινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς η Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι παρά την εξασθένηση των φαινομένων ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας.

Ο καιρός σήμερα Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρέςπροβλέπει για σήμερα (8/7) η ΕΜΥ στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και πιθανώς τις Σποράδες και την Εύβοια.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο και στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναπτύσσονται στην Αττική με αποτέλεσμα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά διαστήματα πιθανώς θα είναι ισχυρές με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 19 και 29 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο και στα υπόλοιπα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα τοπικά θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρέςμέχρι το απόγευμα αναμένονται τη Δευτέρα (9/7), σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.