Καύσωνας στην Ευρώπη: Έλιωσε η άσφαλτος στην Ολλανδία – Με ειδικά παπούτσια οι σκύλοι στην Αυστρία (βίντεο-φωτό)

Καύσωνας στην Ευρώπη: Έλιωσε η άσφαλτος στην Ολλανδία – Με ειδικά παπούτσια οι σκύλοι στην Αυστρία   (βίντεο-φωτό)

Ο καύσωνας της χιλιετίας πλήττει αυτή τη περίοδο την Ευρώπη και οι χώρες που δεν είναι μαθημένες στις υψηλές θερμοκρασίες τα έχουν βρει σκούρα.

Ολλανδία: Έλιωσε η άσφαλτος!

Στην Ολλανδία οι Αρχές έκλεισαν ορισμένα τμήματα αυτοκινητοδρόμων όπου είχε λιώσει η άσφαλτος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών!

Στο δήμο Ζβόλε άρχισαν να κόβουν τα κλαδιά από κάπου 100 λεύκες, καθώς υπήρχε κίνδυνος να σπάσουν λόγω της ασυνήθιστης ζέστης και να απειλήσουν τους διερχόμενους οδηγούς ή πεζούς, όπως ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Αυστρία: φόρεσαν ειδικά παπούτσια στους σκύλους της αστυνομίας

Στη Βιέννη οι σκύλοι της αστυνομίας που ανέλαβαν την περιφρούρηση ενός τουρνουά beach volley εφοδιάστηκαν με ειδικά παπούτσια, για να μην καούν οι πατούσες τους.

Ιταλία: Προειδοποιήσεις για θερμοπληξίες

Το κύμα καύσωνα πολιορκεί και την Ιταλία, όπου μια 79χρονη πέθανε από θερμοπληξία στην περιοχή της Λιγουρίας.

Ολόκληρη η χώρα βράζει και οι παραθεριστές, ντόπιοι και τουρίστες, ξεχύθηκαν στις παραλίες καθώς ο υδράργυρος δεν λέει να υποχωρήσει.

Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στην περιοχή του Λάτσιο, όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Ρώμη, έχουν καταγραφεί από το 2000 περίπου 7.700 θάνατοι από θερμοπληξία.

Γαλλία: Έκλεισαν πυρηνικοί αντιδραστήρες

Στη Γαλλία ο ενεργειακός κολοσσός EDF ανέστειλε τη λειτουργία ενός τέταρτου πυρηνικού αντιδραστήρα κοντά στους ποταμούς Ρήνο και Ροδανό για να αποφύγει την υπερθέρμανσή τους. Τα πυρηνικά εργοστάσια χρησιμοποιούν το νερό για ψύξη των αντιδραστήρων και το επιστρέφουν στη συνέχεια στα ποτάμια.

Γερμανία: Μεγάλες καταστροφές στις σοδειές

Οι περισσότερες περιοχές της Γερμανίας βρίσκονται αντιμέτωπες εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα με ασυνήθιστα υψηλές για τα κλιματολογικά δεδομένα της χώρας θερμοκρασίας και πολύ χαμηλότερες βροχοπτώσεις του συνηθισμένου με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές οι καλλιέργειες και να ζητούν οι αγρότες οικονομική ενίσχυση από το κράτος.

Οι κρατικοί σιδηρόδρομοι Deutsche Bahn πρόσφεραν δωρεάν νερό στους επιβάτες των καθυστερημένων δρομολογίων, ενώ άφησε ανοικτά τα κλιματιστικά μηχανήματα στους συρμούς, έστω κι αν όταν ήταν άδειοι, για να βοηθήσουν τους πάσχοντες και τους άστεγους.

Σουηδία: Συναγερμός για πυρκαγιές

Στη Βόρεια Ευρώπη οι Αρχές στη Σουηδία προειδοποίησαν για τον «υψηλό κίνδυνο» πυρκαγιών σε κεντρικές και νότιες περιοχές λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας και τον ισχυρών ανέμων. Τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ στη σκανδιναβική χώρα, ενώ πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν έφθασαν μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο.

Στη γειτονική Φινλανδία, όπου το θερμόμετρο δείχνει πολύ πάνω από τον μέσο όρο, ένα σουπερμάρκετ στο Ελσίνκι άνοιξε τις πόρτες του για εκατό άτομα προκειμένου να κοιμηθούν στους κλιματιζόμενους χώρους του.

Στην Ελβετία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι ένοπλες δυνάμεις επέτρεψαν στους στρατιώτες να φορούν σορτς και κοντομάνικα μπλουζάκια αντί για τις κανονικές στολές τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.