ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τι να κάνουμε για να μην κινδυνεύει ο τετράποδος φίλος μας από πλήξη!

Τι να κάνουμε για να μην κινδυνεύει ο τετράποδος φίλος μας από πλήξη!

Οι περισσότεροι από εμάς λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι, τι γίνεται όμως με τους τετράποδους φίλους μας που μένουν πίσω; Τι να κάνουμε για να μην πλήττουν;

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδιο το επιλέγουν όχι γιατί επιθυμούν μια ισότιμη σχέση, αλλά με εγωιστικά κίνητρα. Οπότε, πριν υιοθετήσουμε ένα τετράποδο θα πρέπει να έχουμε κάνει μια πολύ ειλικρινή κουβέντα με τον εαυτό μας, έτσι ώστε να γνωρίζουμε ότι δεν έρχεται στον χώρο μας «προσωρινά».

Μια επόμενη κατηγορία ιδιοκτητών κατοικιδίων αρνούνται ν’ αντιληφθούν ότι ένα κουτάβι ή ένα γατάκι δεν έχει αναπτύξει τ’ αντανακλαστικά εκείνα για να συγκρατήσει τις ανάγκες του. Οπότε είναι απολύτως αναμενόμενο το πρώτο διάστημα να χρειαστεί να ασχοληθούμε με τις ανάγκες τους, μέχρι που με πολύ ήρεμο τρόπο να μάθει μεγαλώνοντας πού μπορεί να κάνει τις ανάγκες του.

Ποιος είναι όμως ο τρόπος ν’ αποφύγετε να βαριέται το κατοικίδιό σας όταν λείπετε;

Ένας πρακτικός τρόπος είναι να τους έχετε παιχνίδια που να μην είναι συνέχεια όμως «δεδομένα». Όταν έχουν πολλά παιχνίδια δεν τα εκτιμούν, και όταν τα έχουν όλα δίπλα τους τα βαριούνται ταυτόχρονα. Οπότε, φτιάξτε έναν χώρο με δημιουργική απασχόληση στον τετράποδο φίλο σας και προσπαθήστε οι ώρες που θα λείπετε βεβαίως, να μην είναι ατελείωτες γιατί ακόμα και μια «παιδική χαρά» θα την βαρεθεί.

Τι γίνεται όμως όταν υπάρχουν παραπάνω από ένα κατοικίδια στο σπίτι; Πώς είναι δυνατόν να συμβιώνουν στο σπίτι για παράδειγμα έξι σκύλοι και ένας γάτος; Εντάξτε το νέο μέλος σίγα σιγά στην οικογένεια, ώστε με ομαλό τρόπο να ενωθεί σωστά. Φέρτε το νέο κουτάβι κοντά στα ενήλικα υπό την παρουσία σας, ώστε να καταλάβουν ότι ανήκει στην ομάδα, επίσης δώστε τους χρόνο.

Αγαπάτε τα πλάσματα που θα φέρετε στη ζωή σας, αλλά μην τα φυλακίσετε σ’ ένα χρυσό κλουβί. Σκεφτείτε πώς θα νιώθατε εσείς στη θέση τους.

00

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: mybestfriend.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.