ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις σε περίπτωση επίθεσης σκύλου!

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις σε περίπτωση επίθεσης σκύλου!

Όπως και με τους νευριασμένους ανθρώπους, έτσι και με τους τετράποδους φίλους μας, υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος για τους κατευνάσεις και να μη σε δαγκώσουν, αρκεί να παραμείνεις ψύχραιμος!

1. Μη σε πιάσει πανικός

Αν αρχίσεις να ουρλιάζεις, να κοπανιέσαι και να τρέχεις, τότε είναι σίγουρο, ότι ο σκύλος θα σου ορμήσει. Καλύτερα διατήρησε την ηρεμία σου.

2. Αντί να τρέξεις, περπάτα

Αν δεις, ότι τρέχει προς το μέρος σου ένας αγριεμένος σκύλος, μην κάνεις το λάθος να τρέξεις, αλλά επιβράδυνε το βήμα σου, περπατώντας προς την αντίθετη κατεύθυνση από το σκύλο.

3. Μην κοιτάζεις κατάματα το σκύλο

Όταν οι σκύλοι είναι αγριεμένοι για κάποιο λόγο, αν τους κοιτάξεις κατάματα μπορεί αυτό να το εκλάβουν ως απειλή και να γίνουν πιο επιθετικοί. Κράτο το σκύλο μέσα στο οπτικό σου πεδίο, αλλά μην τον κοιτάς στα μάτια.

4. Απόσπασε την προσοχή του

Οι σκύλοι έχουν αρκετά απλή νοημοσύνη, γι’ αυτό και μπορείς να τους ξεγελάσεις ακόμα κι όταν είναι αγριεμένοι. Αν δεις, ότι σε κυνηγάει ένα σκυλί, απλά πέτα του κάποιο αντικείμενο (μπουκαλάκι, ακόμα και την τσάντα σου αν είναι επικίνδυνα τα πράγματα) για να έχει να ασχοληθεί, όσο εσύ θα φεύγεις.

5. Πες του να φύγει

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη κι αν πρόκειται για αδέσποτο σκύλο, που υποτίθεται δεν έχει λάβει κάποια εκπαίδευση, σίγουρα θα μπορεί να καταλάβει εντολές, όπως το “Όχι” ή “Φύγε”. Να έχεις ήρεμη αυτοπεποίθηση και φυσικά να μη φωνάζεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.