Δολοφόνοι ελεφάντων στο πάρκο που πυροβολήθηκε το λιοντάρι Σεσίλ

Δολοφόνοι ελεφάντων στο πάρκο που πυροβολήθηκε το λιοντάρι Σεσίλ

Η ανθρώπινη αναλγησία στο μεγαλείο της… Για άγνωστους λόγους, μία ομάδα ανθρώπων τάισε με δηλητηριασμένα φρούτα έντεκα ελέφαντες στο ίδιο πάρκο που πυροβολήθηκε θανάσιμα το λιοντάρι – έμβλημα της Ζιμπάμπουε, Σεσίλ, τον περασμένο Ιούλιο, προκαλώντας την οργή των υπευθύνων, αλλά και των φιλοζωικών οργανώσεων.

Ο εκπρόσωπος του πάρκου, αλλά και οι τοπικές αρχές, δήλωσαν ότι οι ελέφαντες δηλητηριάστηκαν από κυάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στις φόλες. Οι φύλακες βρήκαν τα έξι από τα έντεκα ζώα χωρίς χαυλιόδοντες, γεγονός που ενδεχομένως να φανερώνει τις προθέσεις των δραστών, ενώ τα υπόλοιπα πέντε ζώα ήταν πολύ μικρά, το ένα μόλις τριών μηνών και προφανώς δεν… χρησίμευσαν σε κάτι στους δολοφόνους.

Φαίνεται πως η επιχείρηση έγινε οργανωμένα, καθώς σε άλλο πάρκο της Ζιμπάμπουε, στη βόρεια πλευρά της χώρας, βρέθηκαν τρεις ακόμα ελέφαντες δηλητηριασμένοι, από πορτοκάλια με κυάνιο. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι. Ο Καρέλ Βερχόφ, επαγγελματίας που ασχολείται με το σαφάρι, δήλωσε ότι ο θάνατος από δηλητηρίαση με κυάνιο, είναι ένας πολύ άσχημος θάνατος για το ζώο.

Επεσήμανε δε τους μεγάλους κινδύνους που ενδεχομένως να προκληθούν στο μέλλον, καθώς οι ανάλγητοι δολοφόνοι ζώων είναι πιθανό να έχουν εναποθέσει και άλλες δηλητηριασμένες τροφές, κάτι που θα έχει ως συνέπεια τον θάνατο και άλλων ζώων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.