Κυνήγι στη Βρετανία: Δεκάδες σκυλιά κατασπάραξαν αλεπού! [βίντεο]

Κυνήγι στη Βρετανία: Δεκάδες σκυλιά κατασπάραξαν αλεπού! [βίντεο]

Γενική κατακραυγή, αλλά και θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο από κυνήγι αλεπούς στη Βρετανία που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό, το άτυχο θηλαστικό κατασπαράζετε από 20 περίπου σκυλιά, πριν ένας από τους κυνηγούς απομακρύνει το άψυχο σώμα του με το άλογό του.

Και μπορεί τα μέλη της λέσχης κυνηγών Atherstone να υποστήριξαν πως η αλεπού εμφανίστηκε τραυματισμένη ξαφνικά, ενώ εκπαίδευαν τα κυνηγόσκυλά τους, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν τα αποτρέψουν τη σοκαριστική επίθεση, ενεργώντας πάντα στο πλαίσιο του νόμου, ωστόσο δεν φαίνεται να… έπεισαν.

«Είναι συγκλονιστικό, οδυνηρό και απολύτως τρομακτικό», ανέφερε ένας άλλος κυνηγός, συμπληρώνοντας: «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ήταν ατύχημα, ωστόσο δεν μπορεί πια να θεωρείται ατύχημα αν συμβαίνει κάθε εβδομάδα. Κυνηγούν βάναυσα».

Από την πλευρά του, μετά το σάλο που προκλήθηκε, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι το περιστατικό ερευνάται.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί πως το παράνομο κυνήγι στη Βρετανία τιμωρείται με πρόστιμο 5.000 λιρών, ενώ οι Αρχές μπορούν να κατασχέσουν, τόσο τον εξοπλισμό, όσο και τα κυνηγόσκυλα αν πιάσουν τους δράστες επ΄αυτοφώρω. Αν αυτοί μάλιστα δεν συμμορφωθούν, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μέχρι και ποινή φυλάκισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.