ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χέντερσον: Αυτό είναι το πιο βρώμικο νησί στον κόσμο (φωτό)

Χέντερσον: Αυτό είναι το πιο βρώμικο νησί στον κόσμο (φωτό)

Σύμφωνα με την ερευνήτρια δρ. Τζένιφερ Λάβερς, από την Τασμανία, στο νησί Χέντερσον, που έχει μόλις 10 χλμ μήκος και 5 χλμ πλάτος έχουν συγκεντρωθεί περίπου 37 εκατομμύρια κομμάτια πλαστικών σκουπιδιών.

«Το νησί Χέντερσον δεν είναι το ειδυλλιακό τοπίο που φαντάζεται κανείς όταν σκέφτεται απομακρυσμένο και ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού. Είναι ένα σοκαριστικό και τυπικό παράδειγμα του πώς τα πλαστικά σκουπίδια επηρεάζουν το περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο» λέει η Λάβερς.

«Βάσει των δειγμάτων που έχουμε περισυλλέξει από 5 διαφορετικά σημεία του νησιού υπολογίζεται ότι στο νησί υπάρχουν περίπου 17 τόνοι πλαστικών σκουπιδιών, με περισσότερα από 3570 νέα σκουπίδια να ξεβράζονται κάθε μέρα μόνο σε μία παραλία».

Τα περισσότερα από τα σκουπίδια, μάλιστα είναι θαμμένα 10 εκατοστά από την επιφάνεια της παραλίας. 

«Τα πλαστικά υπολείμματα αποτελούν κίνδυνο εμπλοκής και κατάποσης για πολλά είδη, δημιουργούν φυσικό φραγμό στα ζώα όπως θαλάσσιες χελώνες και μειώνουν την ποικιλία των ασπόνδυλων ακτών» λέει η Λάβερς, η οποία είναι ειδική ερευνήτρια στο Τμήμα Θαλάσσιων Ανταρκτικών Σπουδών στο Χόμπαρτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.