Συνεργασία Καλιφόρνιας και Κίνας για την κλιματική αλλαγή και για καθαρή τεχνολογία

Συνεργασία Καλιφόρνιας και Κίνας για την κλιματική αλλαγή και για καθαρή τεχνολογία

Η κυβέρνηση της Καλιφόρνιας είπε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με το υπουργείο Επιστημών της Κίνας για να δημιουργήσει τεχνολογίες καθαρής ενέργειας και να εξερευνήσει άλλες ευκαιρίες για εμπόριο και επενδύσεις που επηρεάζουν θετικά το κλίμα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ιδρύσουν τη Συνεργασία Καλιφόρνιας-Κίνας για Καθαρή Τεχνολογία ώστε να προωθήσουν την καινοτομία και την εμπορευσιμότητα σε κλάδους όπως η δέσμευση και αποθήκευση του άνθρακα, καθώς και σε προηγμένη τεχνολογία πληροφορικής που θα μπορέσει να βοηθήσει στη μείωση της έκλυσης αερίων ρύπων που συνεισφέρουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη διεθνή συμφωνία που υπογράφηκε στο Παρίσι το 2015 για την κλιματική αλλαγή, πράξη που ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν, ο οποίος επισκέπτεται την Κίνα αυτή την εβδομάδα, χαρακτήρισε ως “παραφροσύνη”. Οι κοινές δεσμεύσεις της Κίνας και των ΗΠΑ πριν τη συνάντηση στο Παρίσι βοήθησαν να δημιουργεί μια πολιτική ορμή που οδήγησε στην υπογραφή στο Παρίσι από 195 κράτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.