ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ποια αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια απειλεί η κλιματική αλλαγή

Ποια αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια απειλεί η κλιματική αλλαγή

Είναι για πολλούς σχεδόν ταυτόσημος με το πρωινό ξύπνημα. Είναι αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, με πολλούς να ξεχωρίζουν και να επιλέγουν είδη, ποιότητες και αρώματα.

Ο λόγος για τον καφέ, για τους λάτρεις του οποίου υπάρχει μια πολύ κακή προοπτική: περιορισμός της ποσότητας, επιδείνωση των γεύσεων και υψηλότερες τιμές. Κι αυτό λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη, η οποία, με ένα ντόμινο συνεπειών, αναδεικνύει τη σημασία της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις της στη ζωή μας. Αν για κάποιους είναι πιο δύσκολο να αντιληφθούν τι πραγματικά σημαίνει η κλιματική αλλαγή στη μεγάλη εικόνα, είναι πάρα πολύ εύκολο να το αντιληφθούν στις μικρές χαρές της ζωής. Όπως ο καφές.

Επιστήμονες του βοτανικού κήπου Kew Gardens του Λονδίνου προειδοποιούν πως η παραγωγή καφέ στην Αιθιοπία, εκεί όπου παράγονται οι καλύτερες ποιότητες καφέ Arabica, στη χώρα που έχει τη μεγαλύτερη εξαγωγή καφέ από όλη την Αφρική, είναι πιθανό να βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο στο διάστημα του επόμενου αιώνα εκτός κι αν ληφθεί δράση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στην Αιθιοπία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, στην πραγματικότητα, αν δεν κάνουμε τίποτα θα υπάρξει λιγότερος καφές, θα έχει πιο κακή γεύση και θα κοστίζει περισσότερο» δήλωσε ο Δρ Aaron Davis, ερευνητής στο Kew και εκ των συντακτών της έρευνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.