Πόλεις-δάση από την Κίνα για την αντιμετώπιση της ατοσφαιρικής ρύπανσης (photos)

Πόλεις-δάση από την Κίνα για την αντιμετώπιση της ατοσφαιρικής ρύπανσης (photos)

Η Κίνα είναι πρόθυμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με την δημιουργία της πρώτης πόλης-δάσος στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί πάνω από 3 εκατομμύρια θανάτους ετησίως.

Έτσι η Κίνα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να γίνει η χώρα πιο “πράσινη”, με την αρχιτεκτονική να είναι σύμμαχος σε έναν αγώνα για καλύτερη ζωή, πρωτοστατεί.

Η νέα μητρόπολη των 30.000 κατοίκων θα ανοικοδομηθεί στο Λιουζού, στην επαρχία Γκουανγκσί, σε μια έκταση 1,75 τετραγωνικών χιλιομέτρων στις όχθες του ποταμού Λιουτζάνγκ.

Πρόκειται για κοινό πρότζεκτ του ιταλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Steffano Boeri Architetti Milan που έφερε στο τραπέζι το masterplan και της Shanghai Tongyan Architectural and Planning Design Company.

Η “Πόλη-Δάσος Λιουζού” θα φιλοξενήσει 40.000 δέντρα και σχεδόν 1 εκατομμύριο φυτά (από περισσότερα των 100 φυτικά είδη). Η βλάστηση θα καλύψει κάθε κτίσμα και εκτιμάται ότι θα απορροφά 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 57 τόνους ρύπων τον χρόνο.

Επιπλέον, θα δίνει σχεδόν 900 τόνους οξυγόνου. Θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα συνδέεται με ηλεκτροκίνητο τρένο με την πόλη Λιουζού. Η ολοκλήρωσή της τοποθετείται εντός του 2020.

Το πρότζεκτ αυτό δεν είναι η πρώτη δραστηριοποίηση του μιλανέζικου αρχιτεκτονικού γραφείου στην”πράσινη αρχιτεκτονική”.

Πριν τρία χρόνια, ολοκλήρωσε στο Μιλάνο την κατασκευή του “Κάθετου Δάσους” ήτοι δύο πύργοι, ύψους 110 και 76 μέτρων αντιστοίχως, οι οποίοι καλύπτονται από περισσότερα από 20.000 φυτά.

Στην Πόλη Δάσος τα μεταφορικά μέσα της πόλης θα είναι σταθερής τροχιάς και ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης ενεργειακή αυτονομία της πόλης. Οι εργασίες θα έχουν ξεκινήσει μέχρι το 2020.

Αυτό το αστικό περιβάλλον είναι ο ορισμός του “νέου, πράσινου life style” που πρέπει να καθιερωθεί στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.