ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Εμμ. Μακρόν: «Ο Ντ. Τραμπ μου είπε ότι θα προσπαθήσει να βρει λύση για την Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα»

Εμμ. Μακρόν: «Ο Ντ. Τραμπ μου είπε ότι θα προσπαθήσει να βρει λύση για την Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα»

Την ελπίδα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αντιστρέψει την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή εξέφρασε ο Εμμανουέλ Μακρόν.

«Ο Τραμπ μου είπε ότι θα προσπαθήσει να βρει μια λύση μέσα στους επόμενους μήνες», είπε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche (JDD) η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

«Συζητήσαμε λεπτομερώς για τα πράγματα που θα τον ωθούσαν (σ.σ. να αποφασίσει η χώρα του) να επιστρέψει στη συμφωνία του Παρισιού», πρόσθεσε. «Ο Ντόναλντ Τραμπ με άκουσε. Αντιλήφθηκε την κατεύθυνση της προσέγγισής μου, ιδίως τη σύνδεση μεταξύ της αλλαγής του κλίματος και της τρομοκρατίας», συμπλήρωσε.

«Θεωρώ ότι επίσης βλέπει (στη χώρα του) την κινητοποίηση των πόλεων, των Πολιτειών, του κόσμου των επιχειρήσεων και ακόμη και του ίδιου του περιβάλλοντός του προκειμένου οι ΗΠΑ να παραμείνουν δεσμευμένες στον αγώνα εναντίον της υπερθέρμανσης του πλανήτη», δήλωσε ακόμη, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος ώστε οι ΗΠΑ να επανενταχθούν στο στρατόπεδο αυτών που αναλαμβάνουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Τραμπ έχει καταγγείλει τη συμφωνία του Παρισιού διότι τη θεωρεί πολύ επιεική έναντι των χωρών που κατ’ αυτόν ρυπαίνουν περισσότερο, όπως η Κίνα και η Ινδία, ενώ αντίθετα κρίνει πως θέτει σε κίνδυνο τομείς της αμερικανικής βιομηχανίας. Ανακοίνωσε ότι η χώρα του αποσύρεται από αυτή τη συμφωνία πριν από έξι εβδομάδες.

Όμως την Παρασκευή φάνηκε να μην κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο να αλλάξει στάση όσον αφορά τη συμφωνία, η οποία συνήφθη από σχεδόν 200 χώρες στο Παρίσι το 2015.

Η συμφωνία έχει στόχο να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2 βαθμούς Κελσίου ή ακόμη χαμηλότερα ως το 2100. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό είναι με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων εκπομπών που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην καύση ορυκτών καυσίμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.