Θαλάσσια ρύπανση άνευ προηγουμένου: «Μαύρισε» η Σαλαμίνα από βύθιση δεξαμενοπλοίου

Θαλάσσια ρύπανση άνευ προηγουμένου: «Μαύρισε» η Σαλαμίνα από βύθιση δεξαμενοπλοίου

«Μαύρισε» η Σαλαμίνα από βύθιση δεξαμενοπλοίου και εντατικές προσπάθειες καταβάλλουν από το πρωί ιδιωτικά συνεργεία στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ρύπανση πετρελαιοειδών και πίσσας, που δημιουργήθηκε κατά μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Όλα έγιναν μετά τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ τα ξημερώματα της Κυριακής, με 2.570 τόνους καύσιμα, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Περιμετρικά από το σημείο όπου έχει βυθιστεί το δεξαμενόπλοιο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα, ενώ οι εργασίες στεγανοποίησης στο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ», συνεχίζονται και σήμερα από ιδιώτες δύτες προκειμένου στη συνέχεια ιδιωτικό συνεργείο να προχωρήσει σε απάντληση καυσίμων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτερων αξιωματικών του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής, η σφράγιση στο πλοίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, ενώ η ρύπανση που έχει δημιουργηθεί στη θαλάσσια περιοχή θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε όλα τα επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την απάντληση των καυσίμων αναμένεται να κατατεθεί επιχειρησιακό σχέδιο στο υπ. Ναυτιλίας από ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση. Τα αίτια της βύθισης του πλοίου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο πληροφορίες που αναμένεται να διερευνηθούν και από τον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει για το ναυτικό ατύχημα το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, κάνουν λόγο για εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες μελών πληρωμάτων πλοίων που έφθασαν στην περιοχή το δεξαμενόπλοιο άρχισε να βυθίζεται με την πρύμνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.