Μεγάλη οικολογική καταστροφή: Η πετρελαιοκηλίδα έφτασε μέχρι το Ελληνικό και τον Άλιμο (φωτό)

Μεγάλη οικολογική καταστροφή: Η πετρελαιοκηλίδα έφτασε μέχρι το Ελληνικό και τον Άλιμο (φωτό)

Κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας παρασύρθηκαν από τον αέρα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης και έφτασαν μέχρι στη θαλάσσια περιοχή σε Ελληνικό και Άλιμο.

Από το μεσημέρι, οι νέες αυτές εστίες ρύπανσης αντιμετωπίζονται με ειδικά σκάφης αντιρρύπανσης, ενώ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης, για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνόσουρα αλλά και σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες περισσότερα από 60 άτομα ιδιωτικού συνεργείου επιχειρούν εντατικά από το πρωί στην παραλία του Παρασκευά στα Βοτσαλάκια αλλά και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στη μάχη της αντιρρύπανσης μπαίνει από σήμερα και το δεξαμενόπλοιο «Αktea osrv» της εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος ένα σκάφος με τεράστιες δυνατότητες απάντλησης πετρελαιοειδών. Σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών αντιρρύπανσης τα περιστατικά είναι όλα διαχειρίσιμα και αντιμετωπίζονται σε όλα τα σημεία ενώ η όλη επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε ένα μήνα.


Εκτιμάται επίσης ότι αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 200 κυβικά αποβλήτων. Για τυχόν κηλίδες που μπορεί να κινούνται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσα και οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν ορατές από αεροσκάφη του λιμενικού που εποπτεύουν τη περιοχή, στελέχη των εταιρειών που συμμετέχουν στην επιχείρηση, τονίζουν ότι θα αντιμετωπιστούν και αυτές. Το πλοίο είναι βυθισμένο περίπου στα 30 μέτρα και τις επόμενες ώρες αναμένεται να αρχίσει η απάντληση των καυσίμων που έχει στις δεξαμενές του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.