ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Φιναλίστ του BMW Startup Challenge

Οι Φιναλίστ του BMW Startup Challenge

Οκτώ νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) από την Ολλανδία είναι ανάμεσα στις δέκα φιναλίστ που επελέγησαν από το BMW Group, σε διαγωνισμό καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών με θέμα το μέλλον της παγκόσμιας μετακίνησης και της ζωής στην πόλη.

Η BMW κάλεσε startups από όλη την Ευρώπη, που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με προϊόντα ή υπηρεσίες μετακίνησης, να υποβάλλουν τις καινοτόμες ιδέες τους πάνω σε θέματα τεχνολογίας, προϊόντων και υπηρεσιών. Μέσα από αυτό το διαγωνισμό, τους ανοίγεται μία ευκαιρία γνωριμίας με ένα χώρο που αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.

Οι δέκα startups εκπροσωπούν μία ποικίλη γκάμα καινοτόμων, νέων τεχνολογικών πεδίων, όπως μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, τεχνητή νοημοσύνη, παραγωγή ενέργειας, ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, ατομική μετακίνηση, διαδικτυακή ασφάλεια και προστασία, ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, επαυξημένη πραγματικότητα, προστασία από ακτινοβολία και διαχείριση και έλεγχος διοξειδίου του άνθρακα.

Οι φιναλίστ έχουν επιλεγεί από 62 συνολικά εταιρίες startup από 10 χώρες που υπέβαλλαν αρχικά τις συμμετοχές τους στο BMW Startup Challenge. Αυτό διεξάγεται σε συνεργασία με το κορυφαίο, Ευρωπαϊκό φεστιβάλ νεοφυών επιχειρήσεων StartupFest Europe 2017 στην Ολλανδία, από 25- 28 Σεπτεμβρίου. Όλοι οι υποψήφιοι του διαγωνισμού εξετάστηκαν αρχικά από το BMW Startup Garage, την ομάδα που είναι υπεύθυνη για τον εντοπισμό νεοφυών επιχειρήσεων για συνεργασίες με το BMW Group. Τα κριτήρια αξιολόγησης απαιτούσαν μοναδικότητα της ιδέας, ποιότητα επένδυσης σε αρχικό στάδιο της startup και δυνατότητα επέκτασής της στη στρατηγική και στο πεδίο δραστηριοτήτων του BMW Group.

Οι δέκα φιναλίστ που επελέγησαν είναι:

Etho Inc (ΗΠΑ)

EZY Mobility (Ολλανδία)

Filigrade BV (Ολλανδία)

LeydenJar Technologies BV (Ολλανδία)

Motoshare (Ολλανδία)

Radygo (Ολλανδία)

Sense Glove (Ολλανδία)

Skytree (Ολλανδία)

Spatial (ΗΠΑ)

Wellsun (Ολλανδία)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.