ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πρεμιέρα 23η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα

Πρεμιέρα 23η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα

Το 2017 πρόκειται να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί χωρίς το φαινόμενο Ελ Νίνιο από τότε που τηρούνται τα σχετικά αρχεία, αναφέρει ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός σε έναν απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στη Βόννη με την ευκαιρία της έναρξης της 23ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Η διάσκεψη άρχισε με έντονες εκκλήσεις, κυρίως από τον πρόεδρό της, τον πρωθυπουργό των Φίτζι, να αναληφθεί ισχυρότερη δράση κατά της κλιματικής απορρύθμισης.

«Το συλλογικό αίτημά μας προς τον κόσμο είναι να διατηρήσει την πορεία που ορίσθηκε στο Παρίσι» με τη συμφωνία που υιοθετήθηκε στα τέλη του 2015 κατά της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη, δήλωσε ο πρωθυπουργός των Φίτζι και πρόεδρος της COP23 Φρανκ Μπαϊνιμαράμα κατά την εναρκτήρια τελετή.

Εξάλλου ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Πέτερι Τααλάς, σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως «τα τρία τελευταία χρόνια είναι τα θερμότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ και εγγράφονται στην μακροπρόθεσμη τάση ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη».

Υπό την επίδραση ενός ισχυρού φαινομένου Ελ Νίνιο, το 2016 αναμένεται ότι θα παραμείνει το θερμότερο έτος, ενώ τα έτη 2015, κατά το οποίο σημειώθηκε επίσης αυτό το μετεωρολογικό φαινόμενο, και 2017 διεκδικούν τη δεύτερη και την τρίτη θέση. Το Ελ Νίνιο επηρεάζει κάθε τρία έως επτά χρόνια τις θερμοκρασίες, τα ρεύματα και τις βροχοπτώσεις.

Σε μια ακόμη σαφέστερη ένδειξη ότι ότι η άνοδος της θερμοκρασίας δεν είναι περιστασιακή, τα έτη από το 2013 έως το 2017 είναι πιθανό να αποτελέσουν τη θερμότερη πενταετία που έχει καταγραφεί ποτέ, σημειώνει η υπηρεσία του ΟΗΕ σ’ αυτόν τον προσωρινό απολογισμό της χρονιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.