Κλείνουν επιχειρήσεις και σχολεία στο Νέο Δελχι λόγω νέφους

Κλείνουν επιχειρήσεις και σχολεία στο Νέο Δελχι λόγω νέφους

Οι αρχές του Νέου Δελχί ζήτησαν σήμερα το κλείσιμο όλων των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά από την ατμοσφαιρική ρύπανση στη μεγαλούπολη της Ινδίας.

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της ατμόσφαιρας στο Νέο Δελχί δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την υγεία των παιδιών. Ζητήσαμε το κλείσιμο όλων των σχολείων ως την Κυριακή», έγραψε ο Μάνις Σισόντια υφυπουργός της περιοχής του Δελχί στο Twitter.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού την προηγουμένη οι αρχές της πόλης είχαν ανακοινώσει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων του Νέου Δελχί.

Η ινδική μεγαλούπολη πνίγεται σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από το νέφος, με το όζον να έχει φτάσει σε επικίνδυνα για την υγεία επίπεδα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν σε διάφορα σημεία της πόλης, η συγκέντρωση των μικροσωματίδιων κυμαινόταν μεταξύ 400 και 700 μικρογραμμαρίων, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να συνιστά να μην ξεπερνιέται το όριο των 25 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα κατά μέσο όρο ημερησίως.

Τέτοια φαινόμενα είναι συχνά το φθινόπωρο και τον χειμώνα στο Νέο Δελχί, το οποίο ο ΠΟΥ είχε χαρακτηρίσει το 2014 την πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου.

Την ίδια ώρα στη Λαχόρη του Πακιστάν έκλεισαν επιχειρήσεις, τα σχολεία εργάστηκαν με μειωμένο ωράριο, πτήσεις ακυρώθηκαν και άνθρωποι αναγκάστηκαν να διακομιστούν στο νοσοκομείο εξαιτίας του νέφους που καλύπτει επί πολλές ημέρες την πόλη.

Αντίθετα όμως από την Ινδία δεν υπάρχουν στοιχεία για να εκτιμηθεί το εύρος του φαινομένου. Ωστόσο πολλές επαρχίες και πόλεις είναι εμφανώς επηρεασμένες από το φαινόμενο.

Μόνο μια οργάνωση πολιτών, η PakistanAirQuality, που διαθέτει σύγχρονα αλλά περιορισμένα μέσα, δημοσιοποιεί στο Twitter στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση ανά ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.