Η Κορνουάλη απαγορεύει τα πλαστικά καλαμάκια

Η Κορνουάλη απαγορεύει τα πλαστικά καλαμάκια

Την χρήση στα πλαστικά καλαμάκια θέλει να σταματήσει η Κορνουάλη.Ο στόχος είναι η προστασία της ακτογραμμής από την ρύπανση και εαν τον πετύχει, θα γίνει η πρώτη επαρχία της Βρετανίας που θα κάνει κάτι τέτοιο

Τα πλαστικά καλαμάκια χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθούν και είναι γνωστό πως προκαλούν τεράστιες βλάβες στα ζώα. Την πρόταση να απαγορευθούν τα πλαστικά καλαμάκια από τα μπαρ κατέθεσε η ομάδα Final Straw Cornwall που συστάθηκε ειδικά για τον σκοπό με όνομα καθώς υποστηρίζει πως μια τέτοια κίνησε θα προστάτευε την τοπική άγρια ζωή. «Ο βασικός σκοπός είναι να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σε όλη την Κορνουάλη να χρησιμοποιούν πλαστικά καλαμάκια μίας χρήσης και να γίνει η πρώτη βρετανική επαρχεία που θα τα απαγορεύσει. Επειδή η Κορνουάλη είναι ένα όμορφο μέρος με πολλές υπέροχες παραλίες και γεμάτη τουριστικά αξιοθέατα, βρισκόμαστε σε θέση ισχύος. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα- όχι μόνο για τους ωκεανούς μας, αλλά γενικώς», σχολίασε ο James Neale, επικεφαλής της ομάδας. Τα πλαστικά καλαμάκια είναι η νέα ανησυχία των περιβαλλοντολόγων που ψάχνουν τρόπους να μειώσουν γενικά τον αριθμό των πλαστικών, τα οποία ξεβράζονται στις θάλασσες. Εικάζεται κάθε χρόνο μόνο στη Βρετανία χρησιμοποιούνται 8.5 δισεκατομμύρια καλαμάκια. Νωρίτερα φέτος η αλυσίδα παμπ JD Wetherspoon σταμάτησε να βάζει πλαστικά καλαμάκια στα ροφήματα των πελατών και από τον Ιανουάριο του 2018 θα χρησιμοποιεί μόνο βιοδιασπώμενα χάρτινα καλαμάκια. Την ίδια στιγμή, πολλά μπαρ και εστιατόρια δέχονται έντονες πιέσεις από την καμπάνια Refuse The Straw, που ξεκίνησε στις ΗΠΑ με την υποστήριξη της Vivienne Westwood.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.