ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στα 701 δισ. ευρώ θα ανέλθει η ζημιά της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα μέχρι το 2100

Στα 701 δισ. ευρώ θα ανέλθει η ζημιά της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα μέχρι το 2100

Στην περιφερειακή συνάντηση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα μετέχει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, θα συζητηθεί και η κλιματική αλλαγή.

Στόχος είναι να εντοπιστούν οι μακροοικονομικές συνέπειές της και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μετριαστούν.

Η κλιματική αλλαγή έχει έντονες επιπτώσεις και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, εάν δεν υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, το κόστος θα είναι τεράστιο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η σωρευτική ζημία για την ελληνική οικονομία μέχρι και το 2100 φθάνει τα 701 δισ. ευρώ, δηλ. περίπου τέσσερις φορές το σημερινό ετήσιο ΑΕΠ της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνάντηση, που θα γίνει στη Λισαβόνα αύριο, Παρασκευή, οργανώνεται από το υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας. Εκεί θα βρεθούν ανώτερα στελέχη των δύο διεθνών οργανισμών, υπουργοί και διοικητές ή υποδιοικητές κεντρικών τραπεζών από την Ιταλία, τη Μάλτα, τον ‘Αγιο Μαρίνο, την Αλβανία, το Ανατολικό Τιμόρ και τη φιλοξενούσα Πορτογαλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.