Μακεδονία: Από τον άλλο μήνα οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Μακεδονία: Από τον άλλο μήνα οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν στην Κεντρική Μακεδονία οι παρεμβάσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών, με από εδάφους ψεκασμούς, αρχικά στα μεγάλα υγροτοπικά συστήματα.

Σύμφωνα με τον βιολόγο, πρόεδρο της εταιρείας Οικοανάπτυξη που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών, Σπύρο Μουρελάτο, στις αρχές Μαϊου, το έργο θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ, ήδη, έχει εξοικονομηθεί χρόνος στις σχετικές διαδικασίες, καθώς το πρόγραμμα είναι τριετές και φέτος είναι η δεύτερη χρονιά εφαρμογής του.

«Οι δειγματοληψίες που γίνονται και τα αποτελέσματά τους για τα σημεία όπου εμφανίζονται εστίες κουνουπιών είναι σημαντικό εργαλείο στη διαδικασία καταπολέμησής τους» αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και γνωστοποιεί ότι αυτή τη στιγμή είναι χαμηλά τα επίπεδα όχλησης στην Κεντρική Μακεδονία.

Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες πρόβλεψης του μεγέθους των πληθυσμών των κουνουπιών ανά περιοχή, διευκρινίζει ότι αυτές είναι περιορισμένες. «Δεν είναι μόνο θέμα βροχής, αλλά και αέρα και εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων, και θερμοκρασιών και σταθερότητας των θερμοκρασιών, αλλά και θέμα στρατηγικών επιβίωσης που έχουν αναπτύξει τα 4 – 5 είδη κουνουπιών που μας ενοχλούν. Είναι αρκετά περίπλοκο το θέμα. Υπάρχουν κουνούπια που θα μας ενοχλήσουν ακόμη και σε ξηρές καιρικές συνθήκες» προσθέτει.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει, ότι γίνονται παρεμβάσεις και ψεκασμοί σε φρεάτια και υδάτινες επιφάνειες στο αστικό περιβάλλον, ενώ υπενθυμίζει και τη σημασία της λήψης από τους πολίτες των απαραίτητων μέτρων πρόληψης της εμφάνισης εστιών κουνουπιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.