Ο Κορινθιακός γέμισε τσούχτρες – Βοήθεια από την Περιφέρεια ζητούν οι κάτοικοι

Ο Κορινθιακός γέμισε τσούχτρες – Βοήθεια από την Περιφέρεια ζητούν οι κάτοικοι

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι τσούχτρες έκαναν την εμφάνισή τους στον Κορινθιακό Κόλπο, κατακλύζοντας τις παραλίες, σκορπώντας την ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου.

Η εικόνα με τους τουρίστες να κρατούν απόχες καθώς έμπαιναν στο νερό κοιτώντας προσεκτικά γύρω τους για την ύπαρξη των ασπόνδυλων πλασμάτων με το επώδυνο τσίμπημα, ήταν ενδεικτική για το τι συνέβαινε στις ακτές του Κορινθιακού και που είχε ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση στους τζίρους των τουριστικών επιχειρήσεων, τη χρονιά που μας πέρασε.

Αν και πριν από λίγο καιρό επισημοποιήθηκε η προαναγγελλόμενη ένταξη του Κορινθιακού στις περιοχές του Δικτύου «Natura 2000» ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε και η ίδρυση του «Φορέα Διαχείρισης Κορινθιακού Κόλπου» ο οποίος θα αναλάβει και την προστασία της περιοχής από φαινόμενα μόλυνσης και τα μέτρα για τον έλεγχο της λαθραλιείας, η μη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων, όπως η τοποθέτηση ειδικών διχτυών στις παραλίες, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα οδηγήσει σε αδιέξοδο επιχειρηματίες και παραθεριστές.

Για το θέμα της τοποθέτησης των ειδικών διχτυών είναι ενήμερος εδώ και μέρες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης που είναι αρμόδιος για να εγκρίνει τα κονδύλια που απαιτούνται για την αγορά και την τοποθέτηση τους. Πρόκειται για δίχτυα – κουρτίνες που έχουν την δυνατότητα λόγω του ανθεκτικού υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένα και της λεπτής ύφανσης να κρατούν μακριά τις μέδουσες, όπως έχει αποδειχθεί σε άλλα παραθαλάσσια μέρη του κόσμου, για παράδειγμα, στο Γιβραλτάρ όπου αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια το ίδιο πρόβλημα με τις μέδουσες.

Την ίδια στιγμή αγανακτισμένοι πολίτες καταφεύγουν σε ένδικα μέσα προκειμένου να αφυπνίσουν τις εμπλεκόμενες δημοτικές αρχές.

Πριν από λίγες μέρες ένας απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, ο κ. Παναγιώτης Σταμάτης απέστειλε εξώδικο διαμαρτυρίας κατά του δημάρχου Κορίνθου , κ. Αλέξανδρο Πνευματικό και κατά του δημάρχου Λουτρακίου, κ. Γεώργιο Γκιώνη καλώντας τους να επιληφθούν της «απαράδεκτης αυτής κατάστασης που πλήττει εξίσου όλους μας και την άμεση ανάληψη ενεργειών για την αλίευση των μεδουσών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν παρατηρείται αυτό το χάλι τώρα τι θα γίνει το καλοκαίρι; Ποιοι θα την πληρώσουν πάλι; Οι λουόμενοι, οι επιχειρηματίες της εστίασης, οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οικίων» αναφέρει μεταξύ άλλων στο εξώδικο του ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.