Μοναδικό: Θαλάσσια χελώνα καταβροχθίζει μέδουσα όπως ο άνθρωπος τα μακαρόνια! (βίντεο)

Μοναδικό: Θαλάσσια χελώνα καταβροχθίζει μέδουσα όπως ο άνθρωπος τα μακαρόνια! (βίντεο)

Ένας επιστήμονας του National Geographic απαθανάτισε τη στιγμή, που μία θαλάσσια χελώνα καταβροχθίζει μία μέδουσα. Στα ανθρώπινα δεδομένα, θυμίζει κάποιον, ο οποίος ρουφάει μακαρόνια σπαγγέτι!

Η μέδουσα με το που βλέπει την θαλάσσια χελώνα να πλησιάζει απειλητικά, εξωτερικεύει νευροτοξίνες από τα πλοκάμια της προκειμένου να την ακινητοποιήσει. Όμως φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι νευροτοξίνες δεν επηρεάζουν την πεινασμένη θαλάσσια χελώνα και η ίδια δεν χάνει στιγμή και αρχίζει να τη ρουφάει με μανία.

Οι θαλάσσιες χελώνες απαντώνται σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου εκτός του Αρκτικού Ωκεανού. Τα είδη αυτά είναι όλα ευάλωτα ή απειλούμενα. Η ρύπανση, η λαθροθηρία και η τυχαία εμπλοκή τους σε αλιευτικά εργαλεία παραμένουν ανησυχητικές αιτίες μείωσης του πληθυσμού τους που έχει ήδη ελαττωθεί.

Οι μέδουσες είναι πλαγκτονικοί οργανισμοί, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Το τσίμπημά τους προκαλεί κνησμό και παράλυση της λείας τους. Ο Ελληνικός λαός την ονομάζει τσούχτρα, επειδή μόλις ακουμπήσει το ανθρώπινο σώμα, εκκρίνει ένα υγρό το οποίο προκαλεί τσούξιμο και κνησμό. Αν και στερούνται βασικών αισθητηρίων οργάνων και δεν έχουν εγκέφαλο, το νευρικό τους σύστημα τους επιτρέπει να αντιλαμβάνονται ερεθίσματα, όπως το φως και η οσμή, και να αντιδρούν γρήγορα σε αυτά. Οι μέδουσες είναι σημαντική πηγή τροφής για τους Κινέζους αλλά και σε άλλες ασιατικές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.