ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

NYT: Ελληνικό νησί στα 10 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για λάτρεις του νερού (φωτό)

NYT: Ελληνικό νησί στα 10 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για λάτρεις του νερού (φωτό)

Οι New York Times εξερευνούν τα ποτάμια, τις λίμνες και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ευρώπης. Η εφημερίδα μετά από έρευνα δημοσιεύει τη λίστα με τα 10 κορυφαία μέρη, που έχουν κάποια σύνδεση με το νερό, είτε είναι ένα ποτάμι, είτε μια λίμνη είτε η θάλασσα. Ανάμεσα στους 5 πρώτους προορισμούς βρίσκεται και ένα ελληνικό νησί λόγω της όμορφης ακτογραμμής αλλά και των ιαματικών πηγών που διαθέτει.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο άρθρο πως oι Έλληνες χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες τις θεραπευτικές ιδιότητες των υδάτων στις ιαματικές πηγές της Εφταλούς, τα οποία είναι πλούσια σε ράδιο, χλώριο, νάτριο και άλλα μέταλλα που λέγεται ότι είναι ευεργετικά για όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα και ρευματισμούς. Αν και η Λέσβος, ως ηφαιστειογενές νησί, έχει μια σειρά από φυσικές ιαματικές πηγές, η Εφταλού κατέχει μια μοναδική θέση δίπλα σε μια ήσυχη παραλία με βότσαλα που έχουν σμιλευτεί από αέρα και λάβα.

Δείτε τη λίστα αναλυτικά:

1.Προβλήτα του Brighton

2.Εθνικό πάρκο λίμνης Πλίτβιτσε

4.Πάρκο Μπιτ Σομόν, Παρίσι

5.Ιαματικές πηγές Εφταλούς και Χρυσή Ακτή, Λέσβος

6.Έλβας ποταμός, Αμβούργο

8.Μολδάβας ποταμός στην Πράγα

9.Cinque Terre

10.Centro Botín, Σανταντέρ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.