ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πέντε εξωτικά νησιά που δεν έχετε ιδέα ότι υπάρχουν (φώτο)

Πέντε εξωτικά νησιά που δεν έχετε ιδέα ότι υπάρχουν (φώτο)

Και οι πέντε προορισμοί είναι μαγευτικοί. Χρυσές αμμουδιές, καταγάλανα νερά,  πράσινες εκτάσεις και παραλίες ήσυχες. Ακόμα ένα κοινό τους χαρακτηριστικό, είναι ότι δεν είναι διάσημα και τα γνωρίζουν μόνο λίγοι.

1. Little Corn, Νικαράγουα 

Αν και ανήκει στη Νικαράγουα, το μικροσκοπικό αυτό νησί, με μόλις τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Νικαράγουα, έχει περισσότερα κοινά με την καραϊβική κουλτούρα.

Το Little Corn παραμένει ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό και διαθέτει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μόνο από τις 2μμ έως τις 5πμ κάθε μέρα.

2. Sylt, Γερμανία 

Το Sylt (προφέρεται Ζουλτ), είναι το βορειότερο και πιο μεγάλο νησί της Γερμανίας. Στην ουσία είναι μια χερσόνησος προσκολλημένη στην ηπειρωτική χώρα. Είναι προσβάσιμο με τρένο, το οποίο κάνει τρεις ώρες από το Αμβούργο.

Κατά μήκος της δυτικής του ακτής υπάρχουν συνολικά 25 μίλια αμμώδης παραλίες, όπου και διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο το παγκόσμιο πρωτάθλημα Wind Surf.

3. Ibo, Μοζαμβίκη

Το Ίμπο είναι ένα κοραλλιογενές νησί της Μοζαμβίκης, στα Νησιά Κιρίμπας στον Ινδικό ωκεανό. Είναι σχεδόν όλο αστικοποιημένο με έδρα την πόλη Ίμπο, η οποία είναι και η πρωτεύουσα. Έχει επιφάνεια περίπου εννιά τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό περίπου 3.000 κατοίκους.

Το Ibo δεν έχει πολλές παραλίες, σας αποζημιώνει όμως με τα μαγευτικά του ηλιοβασιλέματα και τα ήσυχα σοκάκια του που περιστοιχίζονται από ερειπωμένες βίλες.

4. Masirah, Ομάν 

Αν σκεφτόσαστε διακοπές σε νησί, σίγουρα η Μέση Ανατολή δεν είναι μέσα στις επιλογές σας. Όμως αυτό το απομακρυσμένο νησί στην ανατολική ακτή του Ομάν, προσφέρει αμμώδεις παραλίες, κοραλλιογενείς υφάλους και άγρια θαλάσσια φύση, ενώ οι δυνατοί του άνεμοι το κάνουν ιδανική επιλογή για kitesurfers

5. Yaeyama, Ιαπωνία 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τέτοιες παραλίες λευκής άμμου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα νησιά Yaeyama, στα νότια του ιαπωνικού αρχιπελάγους, συγκρίνονται με την Καραϊβική. Τα νερά φιλοξενούν κοραλλιογενείς υφάλους, δελφίνια, χελώνες, καρχαρίες, φάλαινες, σαλάχια μάντα και ντινγκόνγκ (αν και ο πληθυσμός τους έχει πλέον σχεδόν αφανιστεί).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.