ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το Νεπάλ ξαναμετρά το ύψος του Έβερεστ

Το Νεπάλ ξαναμετρά το ύψος του Έβερεστ

Το Έβερεστ έχει ύψος 8.848 μέτρα, αυτό είναι το πρώτο δεδομένο. Το δεύτερο δεδομένο είναι πως τον Απρίλιο του 2015 στην περιοχή είχε γίνει ένας καταστροφικός σεισμός.

Σήμερα, πλέον, οι επιστήμονες θεωρούν πως το δεύτερο δεδομένο δεν αποκλείεται να έχει επηρεάσει το πρώτο δεδομένο. Ο σεισμός στο Νεπάλ δηλαδή να έχει αλλάξει (είτε προς το πάνω, είτε προς τα κάτω) το ύψος του Έβερεστ.

Για τον λόγο αυτό, βγάζουν τις… μεζούρες τους και για τα επόμενα δυο χρόνια θα προχωρήσουν σε μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν και τι έχει αλλάξει.

Το υπουργείο Έρευνας της χώρας ανέφερε πως είναι πιθανό, το βουνό να έχει μετατοπιστεί γεωγραφικά, εξαιτίας του σεισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το διετές πλάνο, που αναμένεται να κοστίσει 1,35 εκατομμύρια δολάρια, θα δείξει τον αντίκτυπο που έχει η κλιματική αλλαγή στο υψηλότερο όρος του κόσμου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, οι μετρήσεις θα γίνουν σε τρεις περιοχές γύρω από το βουνό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.